Μετά τη συνάντηση με τον Γιώργο Βασιλειάδη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ και εκπρόσωπος των FIFA - UEFA στην Ελλάδα, Χέρμπερτ Χούμπελ, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΠΟ.

Ο άνθρωπος της FIFA μίλησε για λήψη αυστηρών και άμεσων μέτρων, καθώς και για την επιβολή τιμωριών για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη.

Ο κ. Χούμπελ μίλησε για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, ξεκαθαρίζοντας, ότι είναι ορατό πλέον το Grexit αν δεν τηρηθούν αποφάσεις. Ο παράγων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας όμως δεν ήθελε να μπει σε λεπτομέρειες για τα μέτρα που συζητήθηκαν με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Δεν άφησε όμως ασχολίαστη την εικόνα του οπλοφορούντα μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ. «Όπλα και εκβιασμοί δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Χέρμπερτ Χούμπελ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε ένα σημείο υπήρξε ένταση με δημοσιογράφο εξαιτίας επιθετικής ερώτησης που του έγινε.

Αναλυτικά τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο sportdog.gr

Β. Γραμμένος: Έγγραφη δέσμευση στο κράτος με προτάσεις για ασφάλεια στα γήπεδα

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος αναφέρθηκε στο τί πρέπει να γίνει προκειμένου να ανακαλέσει η κυβέρνηση την απόφασή της για διακοπή του πρωταθλήματος της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ.

Αναλυτικά όσα επεσήμανε:

«Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να δεσμευτεί εγγράφως στο κράτος με προτάσεις που θα αφορούν την ασφάλεια των γηπέδων. Θα δεσμευτούμε για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και θα καταθέσουμε τις προτάσεις στην ομοσπονδία. Θα τις μεταφέρουμε στον υφυπουργό αθλητισμού και αυτός θα κρίνει αν είναι προς την κατεύθυνση που ανέφερα προηγουμένως.Έπειτα θα αποφασίσει αν αναστείλει την διακοπή του πρωταθλήματος. Την μεθεπόμενη Παρασκευή το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει δεσμευτεί να καταθέσει προτάσεις εγγράφως και η ομοσπονδία και ο υφυπουργός θα αξιολογήσει αν είναι ικανές για να αποφασίσει ανάκληση της απόφασης. Οι προτάσεις πρέπει να έχουν λογική απομάκρυνσης της βίας από τους αγωνιστικούς χώρους και την ασφάλεια των γηπέδων και θα δεσμευτεί το σύνολο του ποδοσφαίρου».