Την αποβολή του Ολυμπιακού Βόλου από το Γιουρόπα Λιγκ της αγωνιστικής περιόδου 2011-12 γνωστοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, η UEFA αναφέρει ότι στο θεσσαλικό συγκρότημα θα επιβληθεί επιπλέον ποινή τριετούς αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε περίπτωση που υποπέσει σε ανάλογο αδίκημα μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

«Ο Ολυμπιακός Βόλου αποβλήθηκε από το Γιουρόπα Λιγκ αυτής της σεζόν και του επιβλήθηκε επιπλέον ποινή τριετούς αποκλεισμού από τις διοργανώσεις της UEFA, η οποία αναβάλλεται για μια δοκιμαστική περίοδο πέντε σεζόν, ύστερα από την παραβίαση του Άρθρου 5 των Πειθαρχικών Κανονισμών της UEFA», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση και συμπληρώνει: «Η απόφαση πάρθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA σε συνεδρίαση την Τετάρτη.

Ο ελληνικός σύλλογος έχει διορία έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 15 Αυγούστου να καταθέσει έφεση βάσει του Άρθρου 49 των Πειθαρχικών Κανονισμών της UEFA. Η διοίκηση της UEFA θα αποφασίσει ποιος σύλλογος θα αντικαταστήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν στα πλέι οφ στις 18 και 25 Αυγούστου».

Θα κάνει έφεση η θεσσαλική ομάδα

Για τις επόμενες ενέργειες, στις οποίες θα προβεί ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά την απόφαση αποκλεισμού του από την UEFA, μίλησε στον «NovaΣπορ FΜ» ο νομικός εκπρόσωπος της θεσσαλικής ΠΑΕ, Μιχάλης Μιτζίκος. Είπε μεταξύ άλλων:

«Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κάνουμε έφεση, γιατί θεωρούμε ότι στη διαδικασία δεν σεβάστηκαν τα δικαιώματα του εγκαλουμένου, ιδιαίτερα χθες που είχαμε και την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Έπρεπε να περιμένουν το σκεπτικό για το αν υπάρχουν ευθύνες της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και όχι φυσικών προσώπων. Αυτό είναι το βασικό μας επιχείρημα, μαζί με το δεδικασμένο της Πόρτο που ζήτησε αποζημίωση.

Δεν αποκλείουμε να κάνουμε το ίδιο, σε περίπτωση που δεν δικαιωθούμε. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο απαξιωτικά μιλούσαν για την ΕΠΟ στην UEFA. Όσο για τις τελευταίες δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας, συνιστούν παρέμβαση στη δικαιοσύνη, αθλητική ή όχι. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη».