Το νέο υπερσύγχρονο στάδιο της Γιουβέντους στο Τορίνο, χωρητικότητας 41.000 θεατών, θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πύλες του για το κοινό στις 8 Σεπτεμβρίου, και όπως έγινε σήμερα γνωστό αντίπαλος των "μπιανκονέρι" θα είναι η Νοτς Κάουντι. Η επιλογή μάλιστα αυτή μόνο τυχαία δεν είναι, με τους δύο σύλλογους να έχουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας από το μακρινό... 1903, περισσότερο δηλαδή από έναν αιώνα πριν.

Τότε ήταν που ο Τζον Σάβατζ, Άγγλος παίκτης που έπαιζε στη Γιουβέντους, ζήτησε από έναν φίλο του στο Νότιγχαμ (πόλη που εδρεύει η Νοτς Κάουντι) να προμηθεύσει τον ιταλικό σύλλογο με χρωματιστές φανέλες που θα ήταν ανθεκτικότερες στις άσχημες καιρικές συνθήκες σε σύγκριση με τις ροζ που φορούσε μέχρι τότε η "κυρία".

Ο φίλος του δεν αρνήθηκε την εξυπηρέτηση, ένα σετ από ασπρόμαυρες φανέλες (τα χρώματα της Νοτς Κάουντι δηλαδή) στάλθηκε στο Τορίνο και τα υπόλοιπα είναι ιστορία: η Γιούβε εγκατέλειψε τις ροζ φανέλες και έγινε συνώνυμο με αυτές με την κάθετη ασπρόμαυρη ρίγα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Γιουβέντους αναμένεται στο φιλικό της 8ης Σεπτεμβρίου να εμφανιστεί με ροζ εμφανίσεις στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο οι παίκτες της θα βάλουν τις ασπρόμαυρες, με τη Νοτς Κάουντι να φοράει μία ολόλευκη σε αυτό το διάστημα.

Να σημειωθεί ότι έχει προγραμματιστεί και ρεβάνς μεταξύ των δύο ομάδων στην έδρα της Νοτς Κάουντι λίγο πριν την έναρξη της σεζόν 2012-2013.


ΠΗΓΗ: sport24.gr