Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και υπόπτων κοντά στο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Τορεόν (πόλη στο βόρειο Μεξικό) προκάλεσε πανικό σε χιλιάδες θεατές της αναμέτρησης Σάντος-Μορέλια, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να αποφασίσει τη διακοπή του αγώνα.

Στο 40ο λεπτό και με το παιχνίδι να παραμένει στο 0-0, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, προπονητές, παράγοντες και φίλαθλοι άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, με τον Αργεντινό επιθετικό της Σάντος Εμανουέλ Λουδουένα να παίρνει αγκαλιά ένα μικρό παιδί για να το προστατέψει.

Η ανταλλαγή πυρών άρχισε όταν σε μπλόκο αστυνομικών δυνάμεων, τρία φορτηγά δεν σταμάτησαν όπως τους ζητήθηκε. Ένοπλοι στα οχήματα άνοιξαν πυρ εναντίον των ανδρών της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Με δήλωσή του, ο πρόεδρος του Μεξικού, Φελίπε Καλντερόν καταδίκασε την ανταλλαγή πυρών στην Τορεόν τονίζοντας πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ήδη επικοινωνήσει με τις αρχές της Κοαουίλα ζητώντας «την προσαγωγή των υπευθύνων ενώπιον της δικαιοσύνης».

Στο βόρειο Μεξικό όπου βρίσκεται η Τορεόν δραστηριοποιούνται ομάδες καρτέλ, οι οποίες διεκδικούν τον εδαφικό έλεγχο για τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών προς τις ΗΠΑ. Από το Δεκέμβριο του 2006, όταν ανέλαβε πρόεδρος ο Φελίπε Καλντερόν κηρύττοντας πόλεμο στους «βαρόνους» των καρτέλ έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 41 χιλιάδες θάνατοι.

Περισσότεροι από 50 χιλιάδες ένοπλοι άνδρες της αστυνομίας έχουν στρατευθεί στη μάχη που έχει κηρύξει κατά των ναρκωτικών ο Καλντερόν, ενώ σε όλες στις οδικές αρτηρίες που διατρέχουν το Μεξικό υπάρχουν μπλόκα στρατιωτικών με όπλα και εκπαιδευμένα σκυλιά για τον έλεγχο των διερχόμενων οχημάτων.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή του περιστατικού:


Πηγή: woop.gr