current views are: 9

12 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση05:32

Ραντεβού με την ιστορία ο Τσιτσιπάς – Διεκδικεί τον πρώτο του τίτλο κόντρα στον Ράφα Ναδάλ

Ο Έλληνας τενίστας έγραψε ιστορία την παραμονή των 20ων γενεθλίων του

Δημοσίευση 05:32’

Ο Έλληνας τενίστας έγραψε ιστορία την παραμονή των 20ων γενεθλίων του

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, την παραμονή των 20ων γενεθλίων του, κέρδισε τον Κέβιν Άντερσον και εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό του Rogers Cup στο Τορόντο του Καναδά.

Ο κορυφαίος Ισπανός τενίστας Ράφα Ναδάλ είναι το τελευταίο εμπόδιο που θα κληθεί να ξεπεράσει ο νεαρός ταλαντούχος τενίστας στον τελικό του Rogers Cup, καθώς ο Ισπανός ξεπέρασε εύκολα με 2-0 σετ τον Ρώσο Kάρεν Κατσάνοφ.

Το ραντεβού με την ιστορία για τον Έλληνα τενίστα είναι στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής. Τότε ο Τσιτσιπάς θα έχει την ευκαιρία να βάλει στην τροπαιοθήκη του τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

Ο Ναδάλ είναι αυτή τη στιγμή του νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και στον ημιτελικό του Rogers Cup επικράτησε με 2-0 σετ (7-6, 6-4) του Ρώσου Κάρεν Κατσάνοφ και μετά από μερικές εβδομάδες δίνει ξανά ραντεβού με την Τσιτσιπά.

Είχε προηγηθεί το συναπάντημά του με τον Στέφανο και στον τελικό της Βαρκελώνης, μόνο που ελπίδα όλων είναι αυτή την φορά στο τέλος να χαμογελάσει Έλληνας!

Θυμίζουμε, πως σε εκείνη τη συνάντηση ο Ναδάλ είχε επικρατήσει εύκολα με 2-0 (6-2, 6-1).

«Είμαι ψυχολογικά έτοιμος για τον τελικό»

«Δεν θα μπορούσα να έχω πετύχει τίποτα καλύτερο σε ένα και μόνο τουρνουά από το να κερδίσω όλους αυτούς τους παίκτες που βρίσκονται πολύ ψηλά στην κατάταξη, παίζοντας καταπληκτικό τένις», είπε ο Τσιτσιπάς. «Είμαι σίγουρος ότι το κοινό δεν το περίμενε. Ούτε καν εγώ το περίμενα», παραδέχθηκε. «Πήγα πολύ καλά μέχρι τώρα κι είμαι ψυχολογικά έτοιμος για τον τελικό».

Μετά τη δεύτερη νίκη του επί του νοτιοαφρικανού Κέβιν Άντερσον, έπειτα από εκείνη στο Εστορίλ τον Μάιο, ο νεαρός απέσπασε τα εύσημα του αντιπάλου του. «Είναι προφανώς πολύ δύσκολο να χάνεις ένα ματς σαν αυτό, τόσο αμφίρροπο, σε αυτή τη φάση του τουρνουά», είπε ο Άντερσον. «Έκανα ό,τι μπορούσα. Θεωρώ ότι (ο Τσιτσιπάς) έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό τένις, ειδικά όταν μέτραγε πιο πολύ. Είχα δύο ευκαιρίες για μπρέικ στο τέλος του δεύτερου σετ και άλλη μία στο τρίτο. Δεν έχασε ούτε ένα (σετ) που σέρβιρε. Έπαιξε πάρα πολύ καλά (…) Στο ένα ματς πόιντ που είχα, έκανε ένα απίστευτο διαγώνιο μπάκχαντ γουίνερ. Ήταν πολύ εντυπωσιακή η προσπάθειά του», είπε.

Ο Ναδάλ αποθεώνει Τσιτσιπά: «Είναι ολοκληρωμένος παίκτης…»

«Είναι ολοκληρωμένος παίκτης. Έχει πάθος για το παιχνίδι. Δεν έχει απλά ένα πράγμα, έχει τα πάντα», είπε ο Ναδάλ για τον Τσιτσιπά. «Πρέπει να παίξω ένα σπουδαίο παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ σκληρό αντίπαλο. Ελπίζω να είμαι έτοιμος για αυτό», ανέφερε ακόμη ο Ισπανός.


σχετικα αρθρα