Έκρυθμη είναι η κατάσταση αυτή την ώρα στο κέντρο του Βόλου, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες διαμαρτυρίες φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου με δυνάμεις των ΜΑΤ. Δακρυγόνα, φωτιές και πετροπόλεμος είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εικόνας που μπορεί να αντικρίσει κάποιος αυτή την ώρα στο κέντρο της πόλης, όπως και ο καπνός από τους δεκάδες καμένους κάδους.
Μάλιστα κλήσεις για την παραλαβή επτά ατόμων δέχθηκε το ΕΚΑΒ Βόλου κατά την διάρκεια των επεισοδίων που γίνονται στην οδό Δημητριάδος.

Για τα έξι από τα περιστατικά διαπιστώθηκε ωστόσο ότι δεν συνέτρεχε λόγος μεταφοράς τους στο Νοσοκομείο και πήγαν στον σπίτι τους, ενώ το έβδομο περιστατικό αφορούσε γυναίκα η οποία ένιωσε έντονη δύσπνοια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Δήμου Βόλου.

Αυτή τη στιγμή πλήθος φιλάθλων συρρέει προς το κέντρο της πόλης του Βόλου.

Οι μάχες με τα ΜΑΤ διαδέχονται η μία την άλλη, με τον κόσμο να έχει ανάψει πολλές φωτιές και τα δακρυγόνα να πέφτουν βροχή. Οι αστυνομικές αρχές βρέθηκαν μπροστά από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος γνωρίζοντας πως εκεί θα πάει το εξαγριωμένο πλήθος, κάτι που τελικά και έγινε.

Με το που έφτασε ο κόσμος έξω από τα γραφεία ακολούθησε πανδαιμόνιο. Πάνω από 2.000 φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου εκτόξευσαν αντικείμενα, με την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα.

Το κυβερνών κόμμα είναι αυτό το οποίο χαρακτηρίζουν υπαίτιο στον Βόλο και γι' αυτό κάψανε σημαίες του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν σταματούν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του Γερουλάνου και της κυβέρνησης.

Καίγεται ξενοδοχείο


Οι εξαγριωμένοι κάτοικοι του Βόλου επιτέθηκαν κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο την πλήρωσε και το παρακείμενο ξενοδοχείο, το οποίο έπιασε φωτιά. Η κατάσταση στην πόλη δείχνει να ξεφεύγει με τα δακρυγόνα να πέφτουν βροχή, όπως και οι πέτρες και τα αντικείμενα των κατοίκων προς τους αστυνομικούς.

Εισβολή και σε γραφεία βουλευτών

Τα επεισόδια στον Βόλο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με τις... μάχες των οπαδών του Ολυμπιακού με την αστυνομία εντείνονται. Μάλιστα εξαγριωμένο πλήθος εισέβαλε στο γραφείο του βουλευτή Κώστα Καρτάλη και πέταξε όλα τα πράγματα στον δρόμο.

Σκοτινιώτης: Εξοντωτική η απόφαση για τον Ολυμπιακό Βόλου

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης για την απόφαση υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου τονίζει τα παρακάτω:

«Η εξοντωτική για τον Ολυμπιακό Βόλου απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, με το συγκεκριμένο μάλιστα σκεπτικό, είναι ηθικά, πολιτικά και νομικά απαράδεκτη και αποτελεί κατάφωρη αδικία για την πόλη μας, ειδικά με τον τρόπο που αυτή τελικώς εκδόθηκε.

Πρόκειται για τελείως αναιτιολόγητη και πλημμελή απόφαση, η οποία προφανώς εξυπηρετεί πολιτικούς σκοπούς. Εξάλλου τις τελευταίες ημέρες ο κ. Γερουλάνος φρόντιζε καθημερινά να δώσει το στίγμα της απόφασης της Ε.Ε.Α. και να προϊδεάσει το φίλαθλο κόσμο για τον υποβιβασμό της ομάδας του Βόλου. Η εξυγίανση του ποδοσφαίρου για τον κ. Γερουλάνο αρχίζει και τελειώνει με τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου.

Στη Δ’ Εθνική Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα

Στην Δ΄ Εθνική υποβιβάζονται ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα, καθώς δεν πήραν άδεια συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι δεν επήλθε καμία ουσιαστική μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των δύο ομάδων, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης (σ.σ. ισόβιος αποκλεισμός του Αχιλλέα Μπέου και του Μάκη Ψωμιάδη από το ποδόσφαιρο).

Επίσης, από τις επτά ομάδες που εξετάστηκαν σήμερα, άδεια δεν πήρε η ΑΕΚ όμως δόθηκε παράταση μέχρι την Πέμπτη για να προσκομίσει κάποια πρωτότυπα έγγραφα.

Πηγές: Gazzetta.gr – ΑΠΕ