Τον Αυστραλό Άρον Μπέινς προτίμησε ο Άρης Λυκογιάννης για τη θέση του σέντερ, μία προσθήκη που δίνει δυναμισμό κάτω από το καλάθι για τον Ίκαρο Καλλιθέας. Ο Αυστραλός (25 ετών, 2.08) ψηλός υπέγραψε για ένα χρόνο.

Ο Μπέινς είναι απόφοιτος του Washington State, έχει αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα με τη Λιέτουβος Ρίτας, ενώ πέρυσι αγωνιζόταν στην Μπουντεσλίγκα με την Όλντενμπουργκ.  Είναι διεθνής με την ομάδα της Αυστραλίας, με την οποία έπαιξε στο περυσινό Μουντομπάσκετ. Την περασμένη σεζόν είχε 13,4 πόντους και 5,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στο Eurocup.

«Μελετήσαμε προσεκτικά τον Μπέινς, καθώς είναι ένας παίκτης με σπουδαία αθλητικά και σωματικά προσόντα. Το θέμα είναι να δουλέψουμε σωστά μαζί του, ώστε να μπορέσουμε να τα αξιοποιήσουμε στο έπακρο, στο πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α1. Μας περιμένει αρκετή δουλειά, αφού επιστρέψει από τους αγώνες πρόκρισης στη ζώνη της Ωκεανίας», ανέφερε ο Άρης Λυκογιάννης, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Αγγελόπουλος, ανέλυσε το σκεπτικό του: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που αποκτήσαμε έναν παίκτη του επιπέδου του Μπέινς. Όπως είχαμε πει και για τον Λιούμπιτσιτς, είμαστε χαρούμενοι γιατί έχουμε δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε να προσελκύουμε σπουδαία ταλέντα από την Ευρώπη ή που αγωνίζονται στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπως ο Μπέινς. Τον καλωσορίζουμε στον Ίκαρο και τον περιμένουμε στην Αθήνα, αφού ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στην Εθνική Αυστραλίας».


πηγή: Contra.gr