Στο ματς της Πέμπτης κόντρα στην Ελλάδα στάθηκε περισσότερο ο τεχνικός της ομάδας μπάσκετ της Ιταλίας, Σιμόνε Πιανιτζάνι καθώς ο αγώνας κόντρα στο Μπρίγκαμ Γιανγκ την Τετάρτη δεν προσφερόταν για ασφαλή συμπεράσματα. Ο κόουτς της Σιένα τόνισε ότι οι παίκτες του έχουν να μάθουν πολλά από το αυριανό παιχνίδι και τόνισε πως αυτό που θέλει είναι να προσαρμοστούν οι NBAers στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

«Ήταν μια ευκαιρία να προπονηθούμε κόντρα σε μια ομάδα με διαφορετικό στιλ μπάσκετ. Μας αντιμετώπισε σε μεγάλα διαστήματα με ζώνη και αυτό είναι καλό για εμάς. Είμαστε μια νέα ομάδα που χρειάζεται τέτοιους αγώνες για να μάθει μέσα από αυτούς. Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι σημαντικό. Χρειαζόμαστε χρόνο για να προσαρμοστούμε. Όπως στο πρώτο παιχνίδι του τουρνουά έτσι και κόντρα στο Μπρίγκαμ Γιανγκ είχαμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε», είπε ο Ιταλός προπονητής και πρόσθεσε:

«Είναι ένα παιχνίδι τελείως διαφορετικό, κόντρα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Έχει εξαιρετική φιλοσοφία και οργάνωση στο παιχνίδι της. Εμείς πρέπει να μάθουμε μέσα από αυτόν τον αγώνα. Γενικά οι παίκτες μας που παίζουν στο ΝΒΑ θέλουν χρόνο να προσαρμοστούν στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού, γιατί παίζουν στην Αμερική από πολύ μικρή ηλικία. Για εμάς είναι πολύ σημαντική η αναμέτρηση, αλλά όχι το αποτέλεσμά της. Αυτό που θέλω από τους παίκτες μου είναι να παλέψουν μέχρι τέλους για κάθε μπάλα».

Από την πλευρά του ο κόουτς του Πανεπιστημίου Μπρίγκαμ Γιανγκ, Ντέιβ Ρόουζ, σχολίασε: «Παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο κουραστήκαμε. Επιπλέον, η Ιταλία πέρασε την μπάλα στην ρακέτα, εκεί όπου είχε πλεονέκτημα, καθώς εμείς ήρθαμε χωρίς κάποιους ψηλούς μας. Ήταν ένα πολύ όμορφο και εποικοδομητικό ταξίδι. Παίξαμε με δύο πάρα πολύ καλές ομάδες και είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά πράγματα μέσα από αυτά τα παιχνίδια για τη δική μας ομάδα».

Πηγή: Sport-fm.gr