Μετά από διαβουλεύσεις των διοικήσεων των ομάδων και υπό το βάρος των οικονομικών συμβάσεων – τηλεοπτικών και διαφημιστικών – η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος αποφάσισε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα κανονικά. Παράλληλα η Σούπερ Λίγκα, με βάση την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να ρίξει στο Περιφερειακό Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, αποφάσισε να κινηθεί άμεσα για να καλύψει το κενό των δύο ομάδων.

Η ανακοίνωση της Σούπας Λίγκας έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων στο χώρο του ποδοσφαίρου και των εξαγγελιών εκπροσώπων της Κυβέρνησης περί αρμοδιότητας της Super League αναφορικά με την έναρξη του Πρωταθλήματος 2011 – 12, η Super League ενημερώνει για την πρόθεσή της όπως το νέο Πρωτάθλημα ξεκινήσει κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί εδώ και αρκετούς μήνες.

Ειδικότερα, στόχος είναι η τήρηση των όσων έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί σχετικά με το αγωνιστικό και το τηλεοπτικό πρόγραμμα και η διασφάλιση του αρχικού σχεδιασμού. Ειδικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με την υφιστάμενη Σύμβαση Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων επιβάλλεται στη Super League ποινική ρήτρα 4 εκατομμυρίων € σε περίπτωση όπου δεν διεξαχθούν αγώνες Πρωταθλήματος κατά το μήνα Αύγουστο.

Για το λόγο αυτό, η Super League απέστειλε επιστολή προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με αίτημα την άμεση εξέταση των φακέλων των ΠΑΕ της Super League που παραμένουν σε εκκρεμότητα καθώς και των ΠΑΕ Δόξα Δράμας και ΠΑΕ Λεβαδειακός, με σκοπό τη συμπλήρωση του πίνακα Μελών του Συνεταιρισμού.

Αναφορικά με το θέμα των προσφυγών σε δικαιοδοτικά όργανα της αθλητικής και τακτικής δικαιοσύνης, πάγια θέση της Super League είναι ο απόλυτος σεβασμός προς τις αποφάσεις των πρώτων, αλλά καταδικάζει απερίφραστα προσφυγές σε τακτικά πολιτικά δικαστήρια, οι οποίες αντιβαίνουν βασικές διατάξεις του αθλητικού δικαίου»

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) καλείται να εξετάσει άμεσα την περίπτωση της ΑΕΚ, αλλά και τους 2 φακέλους Λεβαδειακού και Δόξας, καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός Βόλου αποφάσισε να καταθέσει ομαδικές μηνύσεις κατά όσων αποφάσισαν τον υποβιβασμό του. Ο Αχιλλέας Μπέος μέσα από τη φυλακή μίλησε στο NOVASPORT FM Βόλου και είπε:

«Η απόφαση της ΕΕΑ είναι παράνομη, είναι φωτογραφική απόφαση απέναντι σε μένα και τον Ολυμπιακό Βόλου και αντίθετα με την ΑΕΚ που πήρε προθεσμία, σε εμάς δε δόθηκε. Στον Ολυμπιακό Βόλου δεν έδωσαν προθεσμία για να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών από τον Μπέο που δεν τον θέλουν, σε όποιον άλλο θέλετε... Ξέρω ποιοι κρύβονται από πίσω από την κίνηση. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ιδέα. Μαζί με τον κόσμο και τους συνεργάτες του έχουμε φτάσει εκεί που είμαστε. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει ανάγκη πλέον κανένα Αχιλλέα Μπέο, μόνο τον κόσμο του. Ουδείς αναντικατάστατος.»

Την Πέμπτη θα βγει η τελεσίδικη απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για την υπόθεση των στημένων. Αν το δικαστήριο αποφανθεί εμπλοκή Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στα στημένα, τότε Λάρισα και Πανσερραικός θα έχουν νομικό έρεισμα για να διεκδικήσουν την παρουσία τους στη Σούπερ Λίγκα.