current views are: 3

19 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση16:30

Παραδόθηκε στα λάθη της – Βαριά ήττα για την ΑΕΚ στην Ολλανδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση έχασε 3-0 από τον Άγιαξ πληρώνοντας αμυντικά αμαρτήματα.

 

Δημοσίευση 16:30’

Η Ένωση έχασε 3-0 από τον Άγιαξ πληρώνοντας αμυντικά αμαρτήματα.

 

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις στους ομίλους του Champions League η ΑΕΚ. Η Ένωση έχασε με 3-0 από τον Άγιαξ, χωρίς οι Ολλανδοί να κάνουν πολλές ευκαιρίες. Ίσα ίσα ο Δικέφαλος ήταν πιο ενθουσιώδης αλλά πλήρωσε την αμυντική του ολιγωρία.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ Ο Πόνσε έχασε σημαντικές ευκαιρίες για την ΑΕΚ, οπότε μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε μοιραίο.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αιφνιδίασε με ορισμένες επιλογές του για την ενδεκάδα της ΑΕΚκόντρα στον Άγιαξ, καθώς ξεκίνησε με τον Μπακάκη σε ρόλο δεξιού χαφ και τον Τσόσιτς να καλύπτει τη δεξιά πλευρά της άμυνας. Συγκεκριμένα ο Έλληνας τεχνικός κατέβασε την Ένωση με σύστημα 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια έπαιξε ο Μπάρκας, με τους Λαμπρόπουλο και Οικονόμου δίδυμο στα στόπερ, τον Τσόσιτς δεξί μπακ και τον Χουλτ αριστερό. Στον άξονα αγωνίστηκαν ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο, ο Μάνταλος κάλυψε την αριστερή πλευρά και ο Μπακάκης τη δεξιά. Ο Κλωναρίδης κινήθηκε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Πόνσε.

Άγιαξ: Ονανά, Νέρες (78′ Ντόλμπεργκ), Μπλιντ, Ντε Γιόνγκ, Ταλιαφίκο, Μαζράουι, Άιτινγκ, Σούνε, Ζιγιές, Τάντιτς, Χούντελααρ (62′ Φαν Ντε Μπέεκ)

ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Τσόσιτς, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μπακάκης (70′ Γιαννιώτας), Μάνταλος, Κλωναρίδη, Πόνσε (80′ Γιακουμάκης)

Η ΦΑΣΗ Το τετ α τετ του Πόνσε στο 28′

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ… Ο Ισπανός Ντελ Θέρο ήταν ακριβοδίκαιος. Στο 67′ σωστά ακύρωσε το γκολ του Φαν Ντε Μπέεκ από φανταστική μπαλιά του Τάντιτς ως οφσάιτ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Ο Άγιαξ ήταν αυτός που μπήκε δυνατότερα στο ματς με την ΑΕΚ να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και να περνάει δύσκολες στιγμές. Στα πρώτα λεπτά οι Ολλανδοί πολιόρκησαν την κιτρινόμαυρη άμυνα που γλίτωσε από κινδύνους. Από το 10′ και μετά η Ένωση άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και να ψάχνει χώρους προς την περιοχή του Ονανά.

Στο 14′ μάλιστα οι κιτρινόμαυροι απείλησαν με την κεφαλιά του Σιμόες που πέρασε για εκατοστά άουτ, ενώ στο 28′ ο Ντε Γιονγκ έκοψε τον Πόνσε ενώ ήταν απέναντι από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Στο 45′ ο Πόνσε μετά από μάχες που κέρδισε, βρήκε πεδίο βολής έξω από την περιοχή, η προσπάθειά του όμως κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Γενικά η Ένωση κατάφερε να κρατήσει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου μακρυά από τα καρέ της την ομάδα του Άμστερνταμ με εξαίρεση το σουτ του Ζίγιεχ στο 33′ που μπλόκαρε ο Μπάρκας.

Στο δεύτερο μέρος όμως τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν. Η άμυνα της ΑΕΚ κοιμήθηκε (ο Οικονόμου ξεχάστηκε στο τεχνητό οφσάιντ) ο Νέρες γέμισε, ο Ταλιαφίκο βγήκε μόνος του και με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Μπάρκα, ο οποίος στο 58′ γλίτωσε το 2-0 από τον ίδιο παίκτη. Στο 77′ όμως η άμυνα της Ένωσης δεν άντεξε. Ύστερα από γύρισμα του Τάντιτς από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στρωμένη στον Φαν Ντε Μπέικ, που με απευθείας βολέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, με τον Δικέφαλο να δέχεται άλλο ένα φθηνό τέρμα. Στις καθυστερήσεις ο Άγιαξ πέτυχε το 3-0 με τον Ταλιαφίκο, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.


σχετικα αρθρα