Στην καλύτερη φάση της καριέρας του βρίσκεται ο Πάου Γκασόλ και δείχνει έτοιμος να συμβάλλει τα μέγιστα, στην προσπάθεια της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Ο 31χρονος άσος των Λέικερς με δηλώσεις του στον ισπανικό Τύπο, έκανε τον απολογισμό των φιλικών αγώνων που έδωσαν οι "φούριας ρόχας", και μίλησε για τους στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των Ιβήρων:

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γκασόλ:

Για τον απολογισμό της προετοιμασίας:

"Ήταν μια πετυχημένη προετοιμασία. Σε όλες τις πόλεις που επισκεφτήκαμε η υποστήριξη από τον κόσμο ήταν μεγάλη. Γενικά όλα πήγαν καλά και είμαστε υγιείς. Ανυπομονούμε να πάμε στην Λιθουανία για να ξεκινήσουμε να παλεύουμε για τον στόχο μας".

Για την προσωπική του απόδοση:

"Αυτή την χρόνια είμαι στα καλύτερα μου. Κανονικά χρειάζεται λίγος ακόμα καιρός για να βρω τον ρυθμό μου. Το σημαντικό όμως είναι να είσαι στο τοπ επίπεδο στο Ευρωμπάσκετ και ιδιαίτερα στην τελική φάση".

Για τον χαρακτηρισμό φαβορί:

"Το τουρνουά θα είναι δύσκολο από την αρχή ενώ θα έχει και μεγαλύτερη διάρκεια απ΄ότι συνήθως. Από την πρώτη μέρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να παραμείνουμε φαβορί μέχρι τα ημιτελικά.

Δεν πρέπει να αγνοούμε την σημασία του κάθε αγώνα ξεκινώντας από την πρώτη φάση όπου είμαστε σε ένα δύσκολο όμιλο".

Για τους στόχους της εθνικής Ισπανίας:

"Στην Λιθουανία ελπίζουμε να κατακτήσουμε το χρυσό και να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του χρόνου στο Λονδίνο".