current views are: 6

15 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση19:33

AFP: Ο αδερφός του παρομοιάστηκε με πίθηκο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο περνάει στην αντεπίθεση

Δημοσίευση 19:33’

Στην υπόθεση της τελευταίας ρατσιστικής επίθεσης που δέχονται οι αδελφοί Αντετοκούνμπο αναφέρεται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το τηλεγράφημα αναφέρει:

Ο σταρ του ΝΒΑ Γιάννης Αντετοκούνμπο «έπιτέθηκε» την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου σε έναν Έλληνα τηλεοπτικό παρουσιαστή, ο οποίος χαρακτήρισε τον αδερφό του «πίθηκο», έπειτα από έναν αγώνα της περασμένης εβδομάδας για την Euroleague.

Ο παρουσιαστής Τάκης Τσουκαλάς, ένας πολύ επώνυμος οπαδός του Ολυμπιακού, «σημάδεψε» τον Θανάση Αντετοκούνμπο με αυτόν τον ρατσιστικό χαρακτηρισμό, λίγο αφότου εκείνος είχε βοηθήσει την ομάδα του, τον Παναθηναϊκό, να κερδίσει τον αιώνιο αντίπαλο Ολυμπιακό με 93-80 σε αγώνα της Euroleague που έγινε την περασμένη Παρασκευή.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος αγωνίζεται στο ΝΒΑ για τους Μιλγουόκι Μπακς, επιτέθηκε στο Twιtter: «Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες ημέρες έπειτα από το πρόσφατο ρατσιστικό περιστατικό». Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο είναι νιγηριανής καταγωγής, ωστόσο αμφότεροι γεννήθηκαν στην Αθήνα και έχουν ελληνική εθνικότητα.

Ο Γιάννης προσέθεσε: «Αν αυτό συνέβη στον Θανάση, ο οποίος εκπροσωπεί την Εθνική ομάδα και τον Παναθηναϊκό με τιμή και με ένα χαμόγελο, δεν μπορώ να φανταστώ τι αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα άνθρωπο με διαφορετικό χρώμα. Είμαι λυπημένος και απογοητευμένος, όμως δεν θα αφήσω τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη για την πατρίδα στην οποία μεγαλώσαμε».

Ο Τσουκαλάς μηνύθηκε από δύο αντιρατσιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα και κλήθηκε σε απολογία για να εξηγήσει τις απόψεις του από το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο.

Σε δήλωση του, ο Τσουκαλάς είπε ότι ποτέ δεν καταφέρθηκε εναντίον του Θανάση με «ρατσιστική διάθεση»: «Χαρακτήρισα έτσι την συμπεριφορά ενός αθλητή, ο οποίος τιμωρήθηκε δύο φορές από τους διαιτητές με τεχνικές ποινές» είπε ο παρουσιαστής. «Γνωρίζω καλά τις προσπαθείς που έγιναν να μετατραπεί όλο αυτό σε ρατσιστικό θέμα και τους προειδοποιώ ότι θα ακολουθήσω την νομική οδό για να απαντήσω σε όλο αυτό».


σχετικα αρθρα