Την αθώωση λόγω αμφιβολιών όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου των ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, τον Αύγουστο του 2004, ζήτησε με την πρόταση του προς το Τριμελές Εφετείο ο Εισαγγελέας Έδρας Γαληνός Μπρης. Ο Εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε μόνο την καταδίκη του προπονητή Χρήστου Τζέκου για κατοχή παράνομων ουσιών ενώ υποστήριξε ότι για την υπόθεση του τροχαίου δεν σχηματίστηκε πλήρης δικανική πεποίθηση για την ενοχή των αθλητών και των συγκατηγορουμένων τους, επτά γιατρών του νοσοκομείου ΚΑΤ και των αυτοπτών του ατυχήματος.
 
Όπως είπε ο Εισαγγελέας, η δίωξη σε βάρος των αθλητών και των υπολοίπων, έγινε διότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι το τροχαίο δεν είχε συμβεί ώστόσο οι ενδείξεις αυτές ενώπιον του δικαστηρίου δεν ενισχύθηκαν.

"Δεν αρκεί η κοινή γνώμη -τόνισε ο κ.Μπρης- για να διαμορφωθεί και να επιβληθεί άποψη στο δικαστήριο, διότι αυτό που προέχει σε κάθε περίπτωση είναι η δίκαιη δίκη για κάθε κατηγορούμενο.
 
Σε πρώτο βαθμό οι δύο αθλητές, όπως και οι γιατροί του ΚΑΤ που είχαν βεβαιώσει τον τραυματισμό τους, είχαν καταδικαστεί σε πολύμηνες φυλακίσεις.