Αναχώρησε το πρωί η αποστολή της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Βελιγράδι. Από εκεί οι «πράσινοι» θα μεταβούν οδικώς στο Ζλάτιμπορ, όπου θα διεξαχθεί και φέτος το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας. Την αποστολή δεν ακολούθησαν ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα στην Αθήνα, και οι παίκτες του «τριφυλλιού» που έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες τους.

Με δηλώσεις του πριν από την αναχώρηση της αποστολής, ο Πατ Καλάθης, ο οποίος θα γνωρίσει φέτος το Ζλάτιμπορ, αν και έχει ήδη πάρει πληροφορίες από τον αδελφό του, Νικ, τόνισε: «Μου έχει πει το τι συμβαίνει στην προετοιμασία. Αισθάνομαι ήδη καλά στην ομάδα και γνωρίζω πως μπορεί να είναι δύσκολα σε αυτή τη φάση, αλλά είναι απαραίτητο, καθώς μπαίνουν οι βάσεις για όλη τη χρονιά. Θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής. Είμαι αισιόδοξος για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πιστεύω ότι όλοι είμαστε. Όλοι θα πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό που κάνουμε και να δουλέψουμε σκληρά».

Από την πλευρά του, ο Ρομέιν Σάτο επισήμανε: «Ποτέ δεν είναι εύκολο αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας. Ελπίζω ότι και φέτος όλα θα πάνε καλά. Ξέρω ότι πολλοί λένε ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι όπως πέρυσι, αλλά θα σας θυμίσω ότι και πέρυσι μάλλον τα ίδια ακούγαμε, αλλά είδατε τι καταφέραμε. Είμαστε αρκετοί εδώ από την περσινή ομάδα, έφυγαν κάποιοι, αλλά ήρθαν κάποιοι άλλοι. Τώρα θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι και να δουλέψουμε σκληρά, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας και τη φετινή αγωνιστική περίοδο».