"Να ανοίξει το πορτοφόλι εκεί που πρέπει" κάλεσε την Πολιτεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αναφερόμενος στην Εθνική Ομάδα Νεανίδων της Υδατοσφαίρισης, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μαδρίτης και τον επισκέφτηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο. " Το να ανεβαίνει η ελληνική σημαία και να ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες να το κάνουμε. Και ναι μεν να γίνονται περικοπές, αλλά εκεί που πρέπει και επιβάλλεται να ανοίξετε το πορτοφόλι, πρέπει να το κάνετε", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας, απευθυνόμενος προς τον Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή, ο οποίος συνόδευε τις νεαρές πρωταθλήτριες και πρόσθεσε: "Ελπίζω ο υπουργός Οικονομικών να το καταλάβει".

Από την πλευρά του ο κ. Μπιτσαξής συμφώνησε ότι "η Πολιτεία πρέπει να αναγνωρίσει αυτές τις προσπάθειες και να σταθεί αρωγός και να επιτρέψει στους αθλητές να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, που είναι πολύ σημαντική", αναφερόμενος και στις πρόσφατες επιτυχίες στο τζούντο, την κωπηλασία και την ιστιοπλοΐα. Ευχαρίστησε δε τον Πρόεδρο για την σταθερή υποστήριξή του.

"Η δική σας φωνή ακούγεται. Οι αθλητές, οι οικογένειές τους και οι προπονητές 20 μήνες τώρα έχουν σταθεί πολύ ψηλά. Και εμείς, η Πολιτεία, είναι η ώρα τώρα να κάνουμε το δικό μας χρέος γι’ αυτά τα παιδιά".

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κολύμβησης επισήμανε ότι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές θα ενημερωθεί η Βουλή, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στις αθλήτριες ότι ο κ. Παπούλιας υπήρξε ο ίδιος σημαντικός αθλητής.

Ο Πρόεδρος συνεχάρη θερμά τις πρωταθλήτριες και ευχήθηκε να τις συναντήσει και πάλι έπειτα από κάποια επιτυχία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.