Η ΠΑΕ Ηρακλής κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο, διεκδικώντας το μπλοκάρισμα της συμμετοχής του Αστέρα Τρίπολης στους αγώνες του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο. Με την κίνησή της αυτή η ΠΑΕ Ηρακλής υλοποίησε την απαίτηση του φίλαθλου κόσμου της ομάδας, που τάχθηκε στην πλειοψηφία του υπέρ της προσφυγής στην δικαιοσύνη για την απόφαση που τον υποβιβάζει από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Παράλληλα, σήμερα, ανακοίνωση για την ΠΑΕ Ηρακλής και τις επιχορηγήσεις στα ερασιτεχνικά σωματεία εξέδωσε σήμερα η ΕΠΣ Μακεδονίας, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Έκπληκτη, ολόκληρη η φίλαθλη Ελλάδα, παρακολουθεί τα δρώμενα στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και αποστρέφει το βλέμμα της απαξιώνοντας, ακόμη περισσότερο, το λαοφιλέστερο άθλημα.

Μετά τις κατά καιρούς "παράγκες", τα "στημένα" παιχνίδια, τον παράνομο πλουτισμό προσώπων και τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Σούπερλιγκ σε δόσεις, μας προέκυψε και το απίστευτο γεγονός της σύγκρουσης και της αλληλοαναίρεσης των δικαστικών επιτροπών της ΕΠΟ. Είναι λυπηρό, αλλά συγχρόνως εξοργιστικό, να αδυνατεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να θεσπίσει και να διαρθρώσει το αθλητικό δικανικό σύστημα. Η πρωτοφανής και σκανδαλώδης απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να εμμείνει στον υποβιβασμό της ΠΑΕ Ηρακλής μετά την παραπομπή της υπόθεσής του από το Διαιτητικό Δικαστήριο, καταδεικνύει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τη στοιχειώδη έλλειψη οργάνωσης, αλλά και της ασφάλειας Δικαίου, αναφορικά με την απονομή δικαιοσύνης.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που το προσφωνούμε αυτάρεσκα "αιμοδότη", "δεξαμενή ταλέντων" και με άλλες παρόμοιες φιλοφρονήσεις, κρυμμένο στη σκιά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ξεψυχά μόνο και αβοήθητο. Η Πολιτεία αρνείται ακόμη και την αυτονόητη υποχρέωσή της να καταβάλει τις επιχορηγήσεις της Β΄ και Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Το πιο αγνό και όμορφο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας αγωνίζεται να παραμείνει όρθιο εν μέσω της δίνης της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης και των σκανδάλων (πολιτικών και ποδοσφαιρικών). Ως πότε όμως;

Η κατάσταση τείνει πια να γίνει μη αναστρέψιμη. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αποχών και ανοχών. Το ποδόσφαιρο πεθαίνει, επιτέλους αφυπνιστείτε».