Ο Νικόλας Πατέρας διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, σημερινό δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας «Πράσινη», σύμφωνα με το οποίο καταρτίζει μαζί με τον κ. Νίκο Καραχάλιο, σχέδιο εταιρείας λαϊκής βάσης για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Ο κ. Πατέρας, επιμένει στην εκπεφρασμένη θέση του ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τα διοικητικά των «πρασίνων», ενώ χαρακτηρίζει προϊόντα της φαντασίας των συντακτών, δημοσιεύματα που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και δημιουργούν σύγχυση στον κόσμο της ομάδας.

Η σχετική ανακοίνωση του κ Πατέρα, έχει ως εξής:

«Διαψεύδω κατηγορηματικά το σημερινό ψευδέστατο και συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας η ΠΡΑΣΙΝΗ (Πρασινοφρουρός) όπου αναφέρει ότι δήθεν εγώ με τον κ. Νίκο Καραχάλιο, που δεν γνωρίζω και ουδέποτε έχω συναντήσει, ετοιμάζουμε εταιρεία λαϊκής βάσης για την σωτηρία του Παναθηναϊκού.
Όπως έχω ξεκαθαρίσει δεν θα ασχοληθώ με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού. Δημοσιεύματα που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και είναι προϊόντα της φαντασίας των συντακτών δεν βοηθούν στην εξεύρεση λύσης, παρά μόνο δημιουργούν σύγχυση στον κόσμο της ομάδας».