Ολομέτωπη, σκληρή και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς επίθεση εξαπέλυσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας σε ξενοδοχείο της Αθήνας με διάρκεια περισσότερες από δύο ώρες. Ο “Mr MIG” κατηγόρησε τον κ.Βαρδινογιάννη για αθέτηση τριών συμφωνιών και όχι μιας που ήταν οι λόγοι «διάλυσης της πολυμετοχικότητας» και της απόφασης του –όπως υποστήριξε- για την απομάκρυνση του από την ΠΑΕ.

«Στο καλό. Διέλυσε την πολυμετοχικότητα. Κατέστρεψε το ρόστερ. Και διέλυσε πολυμετοχικότητα εκ των έσω», ανέφερε ο κ.Βγενόπουλος ο οποίος στη συνέχεια –και πάλι απευθυνόμενος στον Γιάννη Βαρδινογιάννη- άφησε σαφείς αιχμές για το «πού» πήγαν 10,5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία βγήκαν από τα ταμεία του συλλόγου για το γήπεδο και χρησιμοποιήθηκαν από την ΓΗΠΕΛ.

«Επί της ουσίας η αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη έγινε όταν παρέδωσε την ευθύνη στη νέα γενιά, στον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Την οικογένεια Βαρδινογιάννη, την τιμώ. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι αυτός που χρεώνει ένα εκατομμύριο ευρώ την ομάδα για την χρήση της Παιανίας», υποστήριξε ο κ. Βγενόπουλος.

Για το αύριο
«Εγώ είμαι εδώ. Θα παλέψω, έστω κι αν δεν είμαι όσο δυνατός ήμουν το 2008. Στα δύσκολα παλεύω. Κι η ήττα δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να χάνεις χωρίς να κατέβεις στο γήπεδο». Ο Ανδρέας Βγενόπουλος πρότεινε μια Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ύψους 15 εκατομμύριων ευρώ, με κάποιους όρους.

«Έστειλα εξώδικο στην ΠΑΕ στο οποίο ασκώντας τα δικαιώματά μου ζητώ την πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση. Να εγκρίνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Όποιος δεν ακολουθήσει θα μειωθεί το ποσοστό του, βάσει νόμου κατά 60%.
Αυτή η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου που γίνεται σε λογική τιμή, υπό ορισμένες προϋποθέσεις θα πρέπει να την καλύψουμε και θα μειωθεί το ποσοστό του κ.Βαρδινογιάννη μέχρι να εξαλειφθεί τελείως. Ο κ.Βαρδινογιάννης θα πρέπει να δεχθεί την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Να υπάρξει νέο συμφωνητικό που θα λέει ότι οι μετοχές του, δεν ψηφίζουν ως το ποσοστό του να μηδενιστεί. Δεν θα προχωρήσω σε καμία λύση εάν ο κ.Βαρδινογιάννης έχει έστω και μια ψήφο. Δεν θα του ζητήσω ευθύνη για τον Γκοβού; Δεν θα πάρει το καπέλο του και να φύγει χωρίς να λογοδοτήσει για την ΓΗΠΕΛ. Να λογοδοτήσει για τα 10,5 εκατομμύρια ευρώ που έγιναν μακέτες», ανέφερε ο Ανδρέας Βγενοπουλος και κατέληξε σχετικά με την πρότασή του…

«Στο πρώτο θέμα που πρέπει να απαντήσει είναι:
Δέχεται την αύξηση; Δέχεται να καταλυθεί το συμφωνητικό; Δέχεται να αναλάβει την ευθύνη που έχει η ΓΗΠΕΛ. Εάν τα δεχθεί ‘’we are in business”. Τότε προχωράμε.
Τότε θα πρέπει να συσπειρωθούμε και όποιος εύπορος Παναθηναϊκός μπορεί να συμμετάσχει Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Στο σημείο που μπορώ. Καλώ σε συσπείρωση όλο τους Παναθηναϊκούς», είπε.

Πηγή: sport-fm.gr