Ο αρχηγός της Εθνικής είπε ότι όλα τα μέλη της ομάδας έχουν στόχο τη νίκη και την πρόκριση εις βάρος των Γάλλων. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φώτση:

«Περιμέναμε τόσο καιρό να φτάσουμε στην οκτάδα και τώρα είμαστε στο Κάουνας. Το παιχνίδι της Πέμπτης είναι σίγουρα το πιο σημαντικό από όσα έχουμε δώσει μέχρι τώρα στη διοργάνωση. Όποιος χάσει, δεν μπορεί να συνεχίσει», δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής.

Για τον στόχο πρόκρισης στο προημιτελικό τουρνουά: «Δεν σκεφτόμαστε ότι σε περίπτωση ήττας υπάρχει δεύτερη ευκαιρία, για να προκριθούμε στο Προολυμπιακό τουρνουά μέσω των αγώνων κατάταξης. Αντιμετωπίζουμε τον αγώνα με τη Γαλλία σαν μία μοναδική ευκαιρία, που μας έχει παρουσιαστεί. Το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Δεν σκεφτόμαστε τι θα γίνει σε περίπτωση ήττας. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε μόνο το ματς της Πέμπτης και πώς θα είμαστε εμείς οι νικητές».

Αναφορικά με τον αντίπαλο: «Η Γαλλία είναι μία πολύ καλή ομάδα, από τις καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση, με εξαιρετικούς παίκτες σε κάθε θέση κι ένα γεμάτο ρόστερ. Θα πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι για να έχουμε πιθανότητες για τη νίκη. Ίσως θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε την καλύτερη εμφάνιση από όσες έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Θα πρέπει να είμαστε καλοί και αποτελεσματικοί στην άμυνα και την επίθεση, να αποφύγουμε τα πολλά λάθη και να δώσουμε το δικό μας ρυθμό στο παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι η Γαλλία επέλεξε την Εθνική,ο "μπάτμαν" είπε: «Αυτό δεν μας απασχολεί. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και παίρνει τις δικές του αποφάσεις. Όποιος κι αν ήταν ο αντίπαλος σε αυτή τη φάση θα ήταν ένας δύσκολος αγώνας, αφού όλες οι ομάδες του πέμπτου ομίλου ήταν πολύ δυνατές. Μας ενδιαφέρει μόνο τι κάνει η δική μας ομάδα».

Για ότι οι Γάλλοι ίσως βλέπουν το ματς ως ρεβάνς: «Δεν μας ενδιαφέρει πλέον τι έγινε στο παρελθόν, αλλά τι θα γίνει τώρα. Το παρελθόν δεν αλλάζει. Εμείς θέλουμε να φανούμε δυνατοί κι έτοιμοι την Πέμπτη».


Πηγή: woop.gr