Ένα ακόμα ευρωπαικό παιχνίδι στην ιστορία της ΑΕΚ το οποίο πρέπει να δουν ως τελικό τόνισε πως είναι ο αγώνας της ΑΕΚ κόντρα στην Άντερλεχτ ο τεχνικός της Ένωσης, Μανόλο Χιμένεθ για την πρεμιέρα του Europa League. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα Άντερλεχτ – ΑΕΚ:

Ο πρώτος στόχος με την πρόκριση επιτεύχθηκε. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για φέτος στην Ευρώπη; «Ήταν μία σημαντική επιτυχία που πέρασε στους ομίλους. Όχι μόνο ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι αλλά και αγωνιστικής πλευράς. Τώρα υποχρέωση μας είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Για να το πετύχουμε, ξεκινάμε από το αυριανό παιχνίδι ελπίζοντας σε μία καλή παρουσία».

Ο κόσμος έχει καιρό να δει την ΑΕΚ. Ο προπονητής περιμένει να δει μία ΑΕΚ που να κάνει περισσότερες ευκαιρίες; «Βεβαίως και οι προπονήσεις δεν τις κάναμε για να διατηρήσουμε τη φυσική μας κατάσταση, αλλά και να ενισχύσουμε τα στοιχεία μας σαν ομάδα. Μέσα από τη σκληρή δουλειά να βελτιώσεις τα στοιχεία σου σαν ομάδα που δεν είναι τα δυνατά σου».

Το περσινό παιχνίδι ήταν μία... ανώμαλη προσγείωση. Φέτος νιώθετε πιο σοφός ώστε να πάρει η ομάδα θετικό αποτέλεσμα; «Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Θυμάμαι ότι ήταν το δεύτερό μου παιχνίδι σαν προπονητής της ΑΕΚ. Είχαμε πολλές αντιξοότητες. Παίζαμε με μία «εναλλακτική» άμυνα, αλλά βεβαίως γι' αυτό πρέπει να έχεις λύσεις στον πάγκο για να προσπαθείς να βγάλεις το καλύτερο δυνατό. Θυμάμαι σε αυτό το παιχνίδι ότι προσπαθήσαμε αλλά η Άντερλεχτ ήταν πολύ ανώτερη από εμάς».

Τι διαφορά έχει η Άντερλεχτ σε σχέση με πέρυσι; Τι θεωρείτε καλύτερη; «Πούλησαν δύο καλούς παίκτες, τον Μπουσουφά και τον Λουκάκου. Επίσης όμως απέκτησαν κάποιους σημαντικούς παίκτες. Ειλικρινά θα τολμούσα να πω, ακόμα κι αν έχω άγνοια από την καθημερινότητα της Άντερλεχτ, ότι πέρυσι στηριζόταν σε μονάδες, φέτος είναι πιο συγκροτημένη και πιο ομάδα».

Για την ΑΕΚ τι ισχύει, σε σχέση με πέρυσι; «Είμαστε διαφορετική ομάδα. Κάποιοι παίκτες ανήκουν στο παρελθόν. Για μένα σίγουρα πάντα θα είναι καλύτεροι αυτοί που είναι εδώ πέρα. Για όσους έφυγαν ανήκουν στις αναμνήσεις».

Έχετε αποφασίσει τι θα κάνετε στη μεσαία γραμμή και στην ενδεκάδα; «Αυτό μπορεί να συμβαίνει κατά τι διάρκεια μια χρονιάς. Ξέρω ότι πάντα συμβαίνει το ίδιο πράγμα: όταν υπάρχει κάποια αδυναμία σε κάποια γραμμή, οι τραυματισμοί και οι ποινές πέφτουν πάντα σε αυτή τη γραμμή που είμαστε πιο αδύναμοι. Σίγουρα στο κέντρο είχαμε τις περισσότερες αλλαγές, αλλά όπως είπα η ομάδα φαίνεται εκεί που μπορεί να βρει λύσεις όταν έχει προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών. Λείπουν παιχνίδια σε κάποιους παίκτες, όπως είναι ο Βάργκας. Έχουμε προσπαθήσει μέσα από τις προπονήσεις να του δώσουμε δύναμη. Σίγουρα θα είναι δύσκολο γι' αυτόν αύριο».

Αύριο η ΑΕΚ τι παίζει αύριο: το ηθικό της, ένα καλό ξεκίνημα στην Ευρώπη, για όλη τη χρονιά...; «Είναι ακόμα ένα παιχνίδι στην ιστορία της ΑΕΚ στην Ευρώπη. Σίγουρα το να αντιπροσωπεύεις την Ελλάδα στην Ευρώπη πρέπει να σε γεμίζει με περηφάνια. Πρέπει να δούμε το παιχνίδι σαν τελικό, να μας δώσει πρεστίζ, δύναμη σαν ομάδα, σαν ΑΕΚ. Θεωρούμε δύσκολα όλα τα παιχνίδια, και ειδικά αυτά στην Ευρώπη. Έχουμε όμως την υποχρέωση να το αντιμετωπίσουμε σαν τελικό. Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα και η νίκη και η ήττα».

Θα έχει πρόβλημα η ΑΕΚ στο ρυθμό και τη φυσική κατάσταση, εξαιτίας των δύο μόλις επίσημων αγώνων της; «Είναι κάτι που δεν μου αρέσει, αλλά δεν θα το χρησιμοποιήσουμε σαν δικαιολογία. Τα πράγματα είναι έτσι όπως είναι. Σίγουρα αυτές τις αποφάσεις δεν τις παίρνουν οι παίκτες. Δεν είναι λογικό να παίζεις χωρίς παιχνίδια τόσο διάστημα και αμέσως να παίζεις με ευρωπαϊκές ομάδες. Αυτό όμως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν έξτρα κίνητρο. Δεν πρέπει φυσικά να χρησιμοποιήσουμε σαν δικαιολογία, αλλά σίγουρα θα πρέπει να το λάβουν υπ' όψιν τους όλοι οι υπεύθυνοι. Νομίζω ότι και εμείς και ο Ολυμπιακός κάναμε τη δουλειά μας πολύ καλά πέρυσι. Και πρέπει να παίξουμε 6 παιχνίδια σε λίγες μέρες. Τέρμα οι δικαιολογίες, αλλά όλοι οι υπεύθυνοι δεν πρέπει να ξεχνούν ότι πρόκειται για ένα άθλημα και αυτό το άθλημα το απαρτίζουν οι ποδοσφαιριστές».

Πηγή: woop.gr