Έτοιμος να μπει και πάλι στις πισίνες, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε τον περασμένο Ιούλιο κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος κολύμβησης αθλητών με αναπηρίες στο Βερολίνο, είναι ο Γιάννης Κωστάκης. Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης της Αθήνας, αφού χρειάστηκε να υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στη Γερμανία, ακολουθεί στην Ελλάδα ειδική αγωγή αποκατάστασης ώστε με το άνοιγμα του ΟΑΚΑ να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

"Περιμένω την ημέρα που θα μπω και πάλι στην πισίνα. Έχω αφήσει πίσω μου, όλα όσα συνέβησαν στο Βερολίνο και πλέον συγκεντρώνομαι για το μεγάλο μου στόχο: τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου", είπε αρχικά ο Γιάννης Κωστάκης, ο οποίος στη γερμανική πρωτεύουσα "πρόλαβε" να πανηγυρίσει την κατάκτηση δύο μεταλλίων. "Σίγουρα ήταν μια πολύ άτυχη στιγμή. Ήταν προγραμματισμένο να λάβω μέρος σε ακόμη δύο αγωνίσματα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όμως με πρόλαβε το ατύχημα. Ακόμη και έτσι, κατάφερα με τις επιδόσεις που σημείωσα να πιάσω τα όρια για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ενώ βρίσκομαι και αρκετά ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.

Αυτό με δυναμώνει αλλά και με πεισμώνει ακόμη περισσότερο στην προσπάθεια που κάνω για να επανέλθω στις πισίνες στην ίδια ή και καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από αυτή στην οποία ήμουν πριν το ατύχημα. Η αλήθεια είναι ότι μέσα στην ατυχία μου στάθηκα και τυχερός, αφού το ατύχημα συνέβη σε μια χώρα προηγμένη στον τομέα αποκατάστασης τόσο σοβαρών τραυματισμών, ενώ με την επιστροφή μου στην Αθήνα, έλαβα το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα εντατικών φυσιοθεραπειών. Κι αν οι εγχειρήσεις στη Γερμανία ήταν ιδιαίτερα σημαντικές, φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι το δεύτερο κομμάτι για έναν άνθρωπο με κινητικά προβλήματα. Στο κέντρο αποκατάστασης γίνεται τόσο καλή δουλειά, που πλέον αναρρώνω γρηγορότερα απ` ότι είχαν προβλέψει οι Γερμανοί γιατροί", συμπλήρωσε ο Κωστάκης.

Σχετικά με την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται είπε ότι γυμνάζεται καθημερινά στη θάλασσα επί 2-3 ώρες, ενώ "περιμένω να δω το πρόγραμμα και τις διαδρομές που θα μας δοθούν στο ΟΑΚΑ για να πραγματοποιήσουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει Παραολυμπιακών Αγώνων. Θέλω στο Λονδίνο να βρίσκομαι στο βάθρο των νικητών όπως το 2004 στην Αθήνα. Και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω, αν είμαι υγιής και αν μπορώ να γυμναστώ όπως πρέπει".