Δραματικές συνέπειες προκαλεί (και) στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ πονγκ) η οικονομική κρίση! Μέσα σε κλίμα αναστάτωσης η διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. συνεδρίασε χθες το απόγευμα, μία ημέρα μετά την ενημέρωση των προέδρων των αθλητικών ομοσπονδιών από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, και αποφάσισε την επ’ αόριστον αναστολή του εσωτερικού αγωνιστικού προγράμματος!

Οι ρακέτες μένουν, λοιπόν, στο... τραπέζι μέχρι να γίνει πραγματικότητα η πρόθεση του γ.γ.Α. να εξασφαλίσει για τις ομοσπονδίες ένα ακόμα κομμάτι χρηματοδότησης από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του 2011. Εφόσον υπάρξει κάποια στιγμή αυτή η εξέλιξη, τότε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα προκηρύξει γενική συνέλευση με τα σωματεία-μέλη της και θ’ αποφασίσει την περαιτέρω πορεία του αθλήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 8 Σεπτεμβρίου η ομοσπονδία είχε αποφασίσει σε πρώτη φάση τη διακοπή των εσωτερικών αγωνιστικών διοργανώσεων μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά όπως τότε, έτσι και τώρα, εξαιρείται το ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών της τοπικής επιτροπής Βόρειας Ελλάδας στην Πορταριά Πηλίου (1-2 Οκτωβρίου), επειδή είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας, που εκδόθηκε χθες το βράδυ:

«Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) προγραμματισμένη του συνεδρίαση και αφού έλαβε υπόψη του την ενημέρωση, που έκανε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Πάνος Μπιτσαξής στα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και στους προέδρους των αθλητικών ομοσπονδιών στη συγκέντρωση της 21/09, αποφάσισε την αναστολή όλου του αγωνιστικού εσωτερικού προγράμματος της ομοσπονδίας, μέχρις ότου οι προθέσεις του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού υλοποιηθούν, που όπως ο ίδιος είπε, εξαρτώνται και αυτές από την επιβεβαίωση των δημοσιονομικών προβλέψεων και δεδομένων του γενικού λογιστηρίου του κράτους.

Σε κάθε περίπτωση η υλοποίηση των δεσμεύσεων της πολιτείας θα έχει ως αποτέλεσμα να προκηρυχθεί η έκτακτη γενική συνέλευση, για την οποία έχει δεσμευτεί η διοίκηση της ομοσπονδίας και στη διάρκεια της οποίας θ’ αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία του αθλήματος».