Ο Στάνκο Μπάρατς έκανε μεγάλη ζημιά χθες στον Παναθηναϊκό. Ο Κροάτης σέντερ της Εφές Αναντολού μίλησε στο gazzetta.gr για το ματς με τους «πράσινους» και ήταν ειλικρινής. «Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε για ένα φιλικό. Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης και ακόμη δεν είναι έτοιμος». Δείξατε εξαιρετικό πρόσωπο κόντρα στον Παναθηναϊκό και κερδίσατε σχετικά εύκολα στο τέλος. Η Εφές είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα φέτος;

«Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε για ένα φιλικό. Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης και ακόμη δεν είναι έτοιμος. Εμείς έχουμε εννιά νέους παίκτες στην ομάδα και τώρα προσπαθούμε να γίνουμε σύνολο. Γι’ αυτό και δίνουμε αυτά τα φιλικά. Σπουδαίοι αντίπαλοι, σε κάνουν και εσένα σπουδαίο και σε βοηθούν να βελτιώνεσαι».

Ο Παναθηναϊκός έχασε ορισμένους σημαντικούς παίκτες από την περσινή ομάδα (Φώτσης, Νίκολας), αλλά ενισχύθηκε με άλλους όπως ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Θεωρείτε πως θα είναι καλύτερος από πέρσι;

«Ο Παναθηναϊκός είναι κάθε χρόνο όλο και καλύτερος. Σχεδόν κάθε δεύτερη χρονιά κατακτά την Ευρωλίγκα. Οπότε δεν χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια γι’ αυτούς. Είναι και φέτος το απόλυτο φαβορί για την Ευρωλίγκα. Γιατί είναι χρόνια μαζί, έχουν έμπειρη ομάδα και ξέρουν πώς να παίρνουν νίκες στα ματς που δίνουν τίτλους».

Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο παίκτης-κλειδί για τον φετινό Παναθηναϊκό;

«Αυτός που είναι όλα τα τελευταία χρόνια. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Είναι σπουδαίος και πραγματικά λίγοι μπορούν να τον σταματήσουν. Θεωρώ όμως, πως είναι άδικο να μιλάμε για έναν παίκτη σε μια ομάδα γεμάτη αστέρια. Είναι πραγματικά σπουδαίοι όλοι τους και θεωρώ ότι και φέτος θα πάρουν πολλούς τίτλους».

Πηγή: gazzetta.gr