Για την έφεση που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος, κατά των αποφάσεων της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, με τις οποίες απαλλάχθηκε ο ΟΦΗ από τις κατηγορίες για εμπλοκή του στο σκάνδαλο που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, μίλησε ο Νίκος Μαχλάς στον «Sentra 103,3». Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ είπε μεταξύ άλλων: «Είναι πρωτοφανές αυτό που γίνεται. Κι εγώ και η ΠΑΕ ΟΦΗ, δεν έχουμε καμία ανάμειξη με όλο αυτό το γεγονός. Και φτάνουμε στο σημείο η ομάδα αυτή να καλείται πάλι. Είναι απίστευτο, δεν ξέρω αν εμείς είμαστε "στο μάτι" της ΕΠΟ για όλη αυτή την ιστορία. Είναι η μοναδική εξήγηση που μπορώ να δώσω, γιατί δεν υπάρχει καμία άλλη λογική εξήγηση για όσα γίνονται. Δεν νομίζω να είμαι εγώ στόχος, γιατί είμαι καθαρός, άφθαρτος και λέω την αλήθεια, οπότε δεν μπορούν να με πιάσουν από πουθενά. Αυτό ισχύει και για μένα και για την ΠΑΕ ΟΦΗ. Δεν μπορεί να επικαλείται κάποιος αφανείς παράγοντες και αφανείς προέδρους χωρίς στοιχεία. Καταθέσαμε όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν και φαίνεται πεντακάθαρα πως δεν υπάρχει καμία σχέση εκείνου του ανθρώπου που υποτίθεται μίλησε με την ΠΑΕ. Είναι κρίμα κι άδικο αυτός ο πόλεμος που γίνεται στον ΟΦΗ. Ακόμα κι όταν δικαιωθήκαμε, το ήξεραν κάποιοι πως θα κάνει έφεση ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Ήταν προκαθορισμένο να συμβεί αυτό».

Αναφερόμενος στις κινήσεις που θα κάνει, τόνισε: «Δεν πρόκειται να κάνω μήνυση και αγωγή στον κ. Φάκο. Εγώ χάρηκα όταν ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία και είπα να γίνει η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα όλα γίνονται πρόχειρα και "παίρνει η μπάλα" καθαρούς ανθρώπους και καθαρές ομάδες, όπως ο ΟΦΗ. Δεν μπορεί να τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι για να γίνεται ντόρος να ασχολούνται και τα ΜΜΕ και να μην ασχολούμαστε με ποδόσφαιρο. Δηλαδή πού πάει το ποδόσφαιρο; Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο ΟΦΗ; Με αυτή την κατάσταση και κάποιους ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν στο χώρο, θα μας κάνουν να αηδιάσουμε και να θέλουμε να φύγουμε. Αν είναι δυνατόν να διώχνουμε όλους τους σοβαρούς και καθαρούς ανθρώπους. Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ πείραξε γιατί δικαιώθηκε. Μας έβαλαν και παίξαμε πλέι οφ τον Αύγουστο, μας έφεραν από τις παραλίες και παρά το γεγονός ότι κάποιοι δεν ήθελαν να πάρουμε την τρίτη θέση, ο Θεός είναι μεγάλος και τα καταφέραμε. Και φτάνουμε τώρα σε αυτό το σημείο, να κυνηγούν την ομάδα.

Στην περίπτωση των Ιωαννίνων, στην οποία μιλούσαν κάποιοι, οι οποίοι τουλάχιστον είναι μέσα στην ομάδα και η συγκεκριμένη ομάδα δεν κλήθηκε. Από αυτή την άποψη πιστεύω ότι θέλουν να κυνηγήσουν τον ΟΦΗ, αλλά δεν θα πάρουν τίποτα, δεν έχουν καμία τύχη, γιατί ο ΟΦΗ είναι η πιο καθαρή ομάδα, αποδείχτηκε στο πρώτο δικαστήριο και θα αποδειχτεί και στο δεύτερο και θα πάψουν όλοι να ασχολούνται με αυτά».

Τέλος, για το αν θα υπάρξει κάποια στιγμή κανονικό πρωτάθλημα, ο Νίκος Μαχλάς απάντησε: «Θα υπάρξει πρωτάθλημα. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και νομίζω ότι προσπαθούν να βρουν θύματα. Οι άνθρωποι που είναι υγιείς σε αυτό τον χώρο, γιατί να υπόκεινται σε όλη αυτή την ταλαιπωρία; Η δική μου ομάδα δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα. Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να ξεκαθαρίσει αυτή η κατάσταση, γιατί πέσαμε θύμα όλου αυτού του κυκλώματος, πέρυσι στα πλέι οφ που αξίζαμε να ανέβουμε στην Σούπερ Λίγκα, αλλά δεν έγινε. Τότε όμως δεν είχε πάρει μεγάλη έκταση, γιατί ήταν διαφορετικά τα πράγματα και το πέρασαν στο ντούκου».