Το χρονικό της εγχείρησης του Γέστε στη Βιτόρια (και όχι στο Μπιλμπάο). Ποιος είναι ο γιατρός που τον εξέτασε, τί υποστηρίζουν οι βασκικές εφημερίδες και τί υποστηρίζει το περιβάλλον του ίδιου του παίκτη. Το θέμα της αρθροσκόπησης του Γέστε συνεχίζει να απασχολεί τον Ολυμπιακό ακόμα και μετά την επιστροφή του «ασώτου» στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία του Βάσκου να υποβληθεί στην επέμβαση της αρθροσκόπησης χωρίς πριν να ενημερώσει τον σύλλογο, έχει κάνει έξαλλη τη διοίκηση των «ερυθρόλευκων». Τόσο πολύ, ώστε στα πλαίσια της τιμωρίας του παίκτη να έχει ακουστεί και το σενάριο της διακοπής του συμβολαίου του Γέστε. Τί έγινε όμως στην πραγματικότητα, ώστε τα πράγματα να φτάσουν μέχρι τα άκρα; Το Sport24.gr αποκαλύπτει.
 
Στη Βιτόρια, όχι στο Μπιλμπάο

Ο Γέστε έφτασε πριν μια εβδομάδα στο Μπιλμπάο έχοντας πάρει την άδεια από τον Ολυμπιακό να επισκεφτεί τον προσωπικό του γιατρό για να πάρει μια δεύτερη γνώμη για τις ενοχλήσεις που αισθανόταν στο αριστερό του γόνατο. Αμέσως ταξίδεψε στη Βιτόρια όπου βρίσκεται η κλινική «USP La Esperanza». Εκεί συναντήθηκε με τον δρα Μίκελ Σάντσεθ Άλβαρεθ, διευθυντή της ορθοπεδικής πτέρυγας της κλινικής, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Ισπανούς χειρουργούς με ειδίκευση στις εγχειρίσεις του γόνατου.
 
Ο δρ Μίκελ Σάντσεθ στην κλινική USP La Esperanza της Βιτόρια

Ο Μίκελ Σάντσεθ δέχεται τις επισκέψεις Ισπανών – και όχι μόνο – αθλητών από όλα τα σπορ και ανάμεσα στους πελάτες του συγκαταλέγονται μεγάλα ονόματα, όπως αυτό του τενίστα Ράφα Ναδάλ. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών της Αθλέτικ Μπιλμπάο (όπως και των υπόλοιπων ομάδων της Χώρας των Βάσκων, Ρεάλ Σοθιεδάδ και Αλαβές) εμπιστεύονται με «κλειστά μάτια» τον Σάντσεθ και οι περισσότερες αρθροσκοπήσεις γίνονται στη συγκεκριμένη κλινική.
 
Δημοσιογραφική ιατρική...!

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Γέστε επέμενε τόσο πολύ να επισκεφτεί τον συγκεκριμένο ορθοπεδικό. Από εκεί και μετά μπαίνει στη μέση το ιατρικό απόρρητο, οπότε οποιαδήποτε υπόθεση είναι αυθαίρετη. Και το γράφω αυτό γιατί τις τελευταίες ημέρες έχουμε διαβάσει σε εφημερίδες ή sites και έχουμε ακούσει στα ραδιόφωνα δήθεν «στοιχεία» για την εγχείρηση του παίκτη, όπως π.χ. ότι ο Μίκελ Σάντσεθ υποστήριξε πως το γόνατο του Γέστε ήταν «καθαρό» και ως εκ τούτου η επέμβαση ήταν αχρείαστη.

Αφήνοντας ασχολίαστες τις μπουρδολογίες περί «δημοσιογραφικής ιατρικής», θέλω να πω ότι δεν είναι δυνατόν ένας χειρουργός του βεληνεκούς του Σάντσεθ να μην γνωρίζει εκ των προτέρων αν πρέπει να γίνει ή όχι η επέμβαση. Εκτός από την κλινική εξέταση υπάρχει και η μαγνητική τομογραφία. Αμφότερες προηγούνται της αρθροσκόπησης. Όμως, ούτως ή άλλως, τόσο ο Σάντσεθ όσο και ο Θέος είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες και μόνο αυτοί μπορούν να ξέρουν τί ακριβώς συμβαίνει με το γόνατο του Γέστε.

Οι υπόλοιποι περισσεύουν και απλά επιδεικνύουν σε υπερθετικό βαθμό τη γελοιότητά τους. Εδώ, θα μου πείτε, δεν ήταν ικανοί να μάθουν ότι η επέμβαση έγινε στη Βιτόρια και όχι στο Μπιλμπάο, θα μπορούσαν να «διασπάσουν» με τόση ευκολία – και θράσος – το ιατρικό απόρρητο ώστε να γυρίζουν τα ραδιόφωνα και να αραδιάζουν δήθεν διαγνώσεις και συμπεράσματα σχετικά με την κατάσταση του Γέστε; Και όμως...
 
Ο βασκικός Τύπος και το περιβάλλον του Γέστε

Αλλά ας αφήσουμε τους ιατρολάγνους συναδέλφους και ας περάσουμε στην πλευρά του ίδιου του παίκτη. Το γεγονός ότι ο Γέστε βρισκόταν στη Χώρα των Βάσκων ήταν κάτι που γνώριζαν οι τοπικές εφημερίδες. Απλά δεν ασχολήθηκαν με το θέμα στο ρεπορτάζ τους, κυρίως λόγω του μεγάλου ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου ανάμεσα στην Ρεάλ Σοθιεδάδ και την Αθλέτικ, που όπως ήταν φυσικό, «γέμισε» τις σελίδες τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα.

Μιλώντας με δημοσιογράφους της «Mundo Deportivo» και της «Deia», μάθαμε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα για το τί υποστηρίζει ο παίκτης σχετικά με το θέμα που προέκυψε. Συνάδελφος από την βασκική έκδοση της «Mundo Deportivo» μου είπε ότι το περιβάλλον του Γέστε τον είχε ενημερώσει ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού είχε πάρει άδεια από την ομάδα του να πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ταξίδι, επειδή μεσολαβούσε η παύση του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών και έτσι η απουσία του θα περιοριζόταν, από τη στιγμή μάλιστα που μετά το άτυχο αποτέλεσμα με την Μαρσέιγ, το πρωτάθλημα συνέχιζε να είναι η προτεραιότητα των «ερυθρόλευκων».

Όμως η πιο ενδιαφέρουσα πληροφορία προέκυψε απόψε από έναν συνάδελφο της «Deia», ο οποίος αφού συζήτησε μαζί μου τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα, επικοινώνησε με την οικογένεια του Γέστε και ρώτησε περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με την «πρωτοβουλία» του Βάσκου να προχωρήσει στην επέμβαση. «Καμία πρωτοβουλία», ήταν η απάντηση. «Ο παίκτης είχε ενημερώσει ότι θα εξεταστεί από τον Μίκελ Σάντσεθ και πως αν ο ορθοπεδικός το έκρινε απαραίτητο, θα προχωρούσε και στην επέμβαση. Ο Φραν ήταν ξεκάθαρος σε αυτό. Είχε ενημερώσει άνθρωπο του συλλόγου».

Συμπέρασμα; Το μυστήριο παραμένει. Ενημέρωσε ή όχι ο Γέστε τη διοίκηση του Ολυμπιακού σχετικά με την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει την αρθροσκόπηση στο αριστερό του γόνατο; Περισσότερα θα μάθουμε μετά την απολογία του παίκτη και την πιθανή τιμωρία του.


Πηγή: sport24.gr