Τον Αντελίνο Βιεϊρίνια θέλουν ΕΠΟ και Σάντος στην Εθνική Ελλάδας και κοιτούν τον τρόπο που μπορεί να πραγματοποιηθεί η «μεταγραφή», ψάχνοντας στα «παραθυράκια» της ΟΥΕΦΑ και βγάζοντας ελληνικό διαβατήριο στον άσο του ΠΑΟΚ.  Ο κρυφός και... μεγάλος πόθος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είναι να φορέσει την γαλανόλευκη φανέλα ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Μάλιστα, στελέχη της ΕΠΟ συζήτησαν πρόσφατα το ενδεχόμενο αυτό και εξετάζουν τους κανονισμούς ώστε να δουν πως θα καταφέρουν να νομιμοποιήσουν μία τέτοια κίνηση, πριν προτείνουν στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ να φορέσει το εθνόσημο της χώρας μας.

Το εγχείρημα αυτό δεν είναι όμως εύκολο. Ο Πορτογάλος άσος έχει συμπληρώσει συνολικά 92 συμμετοχές με τις μικρές εθνικές της χώρας του. Όμως το γεγονός ότι δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην Ανδρική ομάδα, αν και έχει κληθεί σε προεπιλογές, δίνει κάποιες ελπίδες.

Οι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ γίνονται χρόνο με το χρόνο όλο και πιο ελαστικοί σε θέματα ιθαγένειας παικτών, και στην ΕΠΟ ψάχνουν το «παραθυράκι» που θα τους επιτρέψει αυτή την «μεταγραφή». Ωστόσο, ξεκαθαρίζεται πως για την ώρα το όλο θέμα βρίσκεται σε συζητήσεις καθαρά θεωρητικού επιπέδου.

Άλλωστε, μπορεί ο Βιεϊρίνια να διανύει τον τέταρτο χρόνο του στην Ελλάδα (μπορούν να του βγάλουν διαβατήριο) και να ετοιμάζεται να δημιουργήσει την δική του οικογένεια στην Θεσσαλονίκη (μέσα στον επόμενο μήνα θα γίνει πατέρας), όμως δεν αποκλείεται ο παίκτης να επιθυμεί κάποια στιγμή να αγωνιστεί σε ένα πρωτάθλημα όπως το Αγγλικό (το καλοκαίρι υπήρχε ενδιαφέρον από την Μπλάκμπερν) και εν συνεχεία να βρει τον δρόμο του προς την Εθνική Ανδρών της Πορτογαλίας.

Επειδή όμως πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ποιοτικό ποδοσφαιριστή, και στην εθνική ομάδα βρίσκεται ο συμπατριώτης του Φερνάντο Σάντος, το δέλεαρ είναι μεγάλο και στην ΕΠΟ το κοιτούν, έστω και φιλολογικά, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.


Πηγή: gazzetta.gr