Κάτι περισσότερο από τρεις ώρες διήρκησε το συμβούλιο του ΑΣ ΠΑΟΚ στα γραφεία του συλλόγου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Λίγο μετά τις 12.00 το βράδυ ολοκληρώθηκε η συνάντηση, όπου συζητήθηκε το πόρισμα και η γραμμή, που θα ακολουθούσε ο Ερασιτέχνης στη δημόσια τοποθέτησή του. Επίσης αποφασίστηκε το πρόσωπο που θα συμμετείχε στη νέα διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ως εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη.

Η ανακοίνωση του ΑΣ αναφέρει:

«O AΣ ΠΑΟΚ ενημερώνει πως παραδόθηκε την Τετάρτη (5/10) από τον ορκωτό ελεγκτή κ. Αγοραστό Κωνσταντίνο στον πρόεδρο του σωματείου και την αρμόδια ορισθείσα επιτροπή, η έκθεση ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις περιόδους 1/7/2007 έως 30/06/2010.

Από την έκθεση ελέγχου καθώς και τις προφορικές επισημάνεις του ορκωτού λογιστή προκύπτει:

Α) Η οικονομική θέση της εταιρίας συμφωνεί με τις οικονομικές καταστάσεις και τις παρατηρήσεις αυτών όπως αυτές αναφέρονται στις εκθέσεις του τακτικού ορκωτού ελεγκτή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις συγκεκριμένες χρήσεις, τις οποίες επιβεβαιώνει και ο έκτακτος ορκωτός λογιστής του Α.Σ. ΠΑΟΚ.

Β) Διαπιστώθηκε πως χρήζουν βελτίωσης τα συστήματα λογιστικής παρακολούθησης και εσωτερικού ελέγχου προκειμένου να διασφαλίζονται τα συμφέροντα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Γ) Κατά την εξέλιξη του διαχειριστικού ελέγχου διαπιστώθηκαν ουσιώδεις αδυναμίες στην αντιμετώπιση των εταιρικών θεμάτων, οι οποίες τυγχάνουν διόρθωσης και βελτίωσης».

Το σημαντικότερο από όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη είναι το πρώτο σκέλος, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια οικονομική ατασθαλία από τις διοικήσεις Ζαγοράκη. Αυτό που δεν ανακοινώθηκε για ευνόητους λόγους είναι το άνοιγμα που υπάρχει αλλά είναι κάτι που αφορά το εσωτερικό της ΠΑΕ.

Από αυτή την ανακοίνωση βγαίνει φυσικά ενισχυμένος και απαλλαγμένος από κάθε σκιά ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θοδωρής Ζαγοράκης, που θα ηγηθεί της νέας προσωρινής διοίκησης και τα επόμενα 48ωρα θα ολοκληρώσει σε συνεργασία με τον ΑΣ τις διαδικασίες για τον διορισμό της διοίκησης από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.


Πηγή: woop.gr