Την εναλλακτική πρόταση στον Κόμπι Μπράιαντ αποκάλυψε ο πρόεδρος της Βίρτους Μπολόνια, Κλαούντιο Σαμπατίνι. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο «ισχυρός άνδρας» της ιταλικής ομάδας, κατέθεσε πρόταση στον διακαή
πόθο της ομάδας για συμμετοχή του σε μόλις έναν αγώνα, με σκοπό... «να επιταχύνουμε τις διαπραγματεύσεις», όπως ανέφερε.

«Χθες είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με τον μάνατζερ του Κόμπι και τώρα περιμένουμε το συμβόλαιο. Αποδεχθήκαμε τις οικονομικές απαιτήσεις και καταθέσαμε δύο προτάσεις. Η μία αφορά τη συμμετοχή σε έναν αγώνα και η άλλη για συμβόλαιο 40 ημερών. Πλέον είναι δικό του θέμα», είπε ο Σαμπατίνι σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ιταλίας και συνέχισε: «Σκεφτήκαμε την περίπτωση του ενός αγώνα για να επιταχύνουμε τις διαπραγματεύσεις. Μπορεί να έρθει την Κυριακή, να παίξει κόντρα στην Μπενετόν την άλλη Τετάρτη (σ.σ 12/10) και ίσως να μείνει μαζί μας περισσότερο καιρό».

Οσο για αυτούς που δε συμφωνούν με την πρόταση συμμετοχής του Μπράιαντ σε έναν μόνο αγώνα, είπε: «Όσοι δεν συμφωνούν να πάρουμε τον Κόμπι για ένα μόνο ματς, θα πρέπει να καταλάβουν ότι όλοι ελπίζουμε να μείνει περισσότερο. Επίσης θα πρέπει να επιστρέψει στις ΗΠΑ σε δύο εβδομάδες λόγω υποχρεώσεών του με τον σπόνσορά του. Περιμένουμε την τελική απάντηση και πλέον μπορούμε να πούμε πως κάναμε ό,τι καλύτερο γινόταν για να τον φέρουμε στην ομάδα».