Σίγουρος ότι οι ποδοσφαιριστές τους ξέρουν καλά τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες των Κροατών εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός μια ημέρα πριν την αναμέτρηση-τελικό της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2012, υποστήριξε ότι η ομάδα του ξέρει τι να κάνει για να πάρει τη νίκη στο «Καραϊσκάκη».

«Δεν υπάρχει κάτι που να μην περιμένουμε. Πρέπει να συγκεντρωθούμε πολύ καλά σε αυτό που κάνουμε εμείς. Έχουμε διαβάσει τον αντίπαλο καλά και θεωρώ ότι πρέπει εμείς να αναλάβουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Θα πρέπει η μπάλα να είναι στα πόδια μας όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να απειλήσουμε την αντίπαλη εστία με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα και όχι με αγχωτικό τρόπο», σημείωσε αρχικά, για να προσθέσει:

«Έχω πει ήδη στους παίκτες πώς θέλω να παίξουμε. Ξέρανε από την αρχή αυτής της διοργάνωσης ότι αυτό θα είναι το πιο αποφασιστικό ματς. Έτσι και έγινε και γνωρίζουμε ότι και οι δύο ομάδες θα έχουν ακόμα μία ευκαιρία, μέσω μπαράζ αν δεν πάρουν την πρώτη θέση τώρα στον όμιλο».

Αναφορικά με τις κλήσεις των Γκέκα, Χαριστέα και Χιώτη, είπε: «Έτσι όπως έχει δημιουργηθεί αυτή η ομάδα και είναι μια οικογένεια, είναι πολύ εύκολη η προσαρμογή σε οποιονδήποτε έρχεται για πρώτη φορά ή επιστρέφει. Η ενσωμάτωση είναι πολύ εύκολη και όλοι υποδέχθηκαν πολύ καλά τους νέους».

Τέλος μίλησε και για τη σημασία που θα έχει για τους διεθνείς η παρουσία του κόσμου στο πλευρό της Εθνικής.

«Σίγουρα θα είναι πολύ σημαντική η στήριξη του κόσμου σε όλες τις στιγμές του αγώνα, όχι μόνο στις καλές αλλά και σε κάποιες άσχημες στιγμές. Εκεί θα πρέπει να σπρώξει ο κόσμος την ομάδα και πολλές φορές οι παίκτες βρίσκουν δυνάμεις που δεν πίστευαν ούτε οι ίδιοι ότι είχαν, μόνο και μόνο από τη στήριξη που τους δίνει ο κόσμος».

Πηγή: Naftemporiki.gr