Η βιασύνη των ανθρώπων της Άρσεναλ να κλείσουν παίκτες την τελευταία ημέρα των μεταγραφών του Αυγούστου τους οδήγησε στην απόφαση να αποκτήσουν τον Μίκελ Αρτέτα χωρίς να τον υποβάλλουν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Το θέμα έφερε στην επιφάνεια ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος διηγήθηκε την ιστορία της τελευταίας ημέρας των μεταγραφών: "Ήταν πολύ αγχώδης. Στις 18:00 (ώρα Αγγλίας) είπαν ότι όλα χάλασαν. Μετά, στις 20:30 όλα ξεκίνησαν ξανά. Αλλά δεν υπήρχε χρόνος γιαι ιατρικά. Πήγε στα γραφεία της Έβερτον και από εκεί είπα στην Άρσεναλ να μ' εμπιστευθεί και αν υπήρχε ιατρικό πρόβλημα θα ήταν υπευθύνη μου".

Ο 31χρονος Ισπανός προέρχονταν από ένα σοβαρό τραυματισμό (σ.σ τον Φεβρουάριο του 2009) στους συνδέσμους του γονάτου, ο οποίος τον είχε κρατήσει ένα χρόνο εκτός δράσης. Παράλληλα είχε χάσει και το δεύτερο μισό της περιόδου 2007-08 με πρόβλημα στο στομάχι.

Στην ως τώρα πορεία του στην Άρσεναλ δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα και έχει αγωνιστεί στα 6 από τα πρώτα 7 παιχνίδια της περιόδου. Έχει σκοράρει και το πρώτο του τέρμα με τη νέα του ομάδα, αλλά αυτό ήταν στην εκτός έδρας ήττα με 4-3 από την Μπλάκμπερν.

Ο πρώην παίκτης της Έβερτον παραδέχθηκε ότι η ομάδα πέρασε μία αρκετά δύσκολη περίοδο και τόνισε πως δεν πήγε στην ομάδα ως αντικαταστάτης του Σεσκ Φάμπρεγας, αφού οι δύο τους δεν μπορούν να συγκριθούν στην παρούσα φάση.

"Ήταν εδώ και επτά χρόνια και εγώ είμαι μόλις τρεις εβδομάδες. Έχω διαφορετική προσωπικότητα απ' αυτόν. Θα κάνω λάθω αν προσπαθήσω να του μοιάσω ή να γίνω ακόμα καλύτερος απ' αυτός. Πρέπει να βρω το δρόμο μου και το δικό μου στυλ. Μπορεί να αποβεί άσχημο να με συγκρίνουν μαζί του", είπε ο πρώην παίκτης της Έβερτον.

Πηγή: Contra.gr