Την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012 και την συμμετοχή στα μπαράζ της διοργάνωσης για να αγωνιστούν στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας διεκδικούν αρκετές ομάδες στην προτελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης. Εκτός από το παιχνίδι της Ελλάδας με την Κροατία, ενδιαφέρον υπάρχει και στους υπόλοιπους ομίλους της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης.

Στον πρώτο όμιλο, δεδομένου του γεγονότος ότι η Γερμανία περνάει ως πρώτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση η Τουρκία και το Βέλγιο. Στον δεύτερο όμιλο η Ρωσία είναι το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης, όμως απειλείται από την Ιρλανδία και την Αρμενία! Στον τρίτο όμιλο, όπου η Ιταλία έχει καταλάβει την πρώτη θέση, υπάρχει «μάχη» ανάμεσα στη Σερβία και την Εσθονία για την πρόκριση στα μπαράζ του Euro 2012. Στον τέταρτο όμιλο η Γαλλία βρίσκεται στην πρώτη θέση με 17 πόντους, όμως αισθάνεται την καυτή ανάσα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης (έχει 16 βαθμούς).

Στον πέμπτο όμιλο, όπου η Ολλανδία χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να περάσει στα τελικά της διοργάνωσης, η Σουηδία και η Ουγγαρία (έχουν και οι δύο από 18 βαθμούς) θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να συμμετάσχουν στα μπαράζ ή να πάρουν το «εισιτήριο» για την Πολωνία και την Ουκρανία ως καλύτερες δεύτερες. Στον έκτο όμιλο η Ελλάδα έχει τρία σενάρια για να περάσει ως πρώτη στην τελική φάση ή ως δεύτερη στα μπαράζ του Euro 2012.

Στον έβδομο όμιλο το Μαυροβούνιο είναι το φαβορί να περάσει ως δεύτερο (πίσω από την Αγγλία) στα πλέι οφ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αν και πιθανότητες έχει και η Ελβετία που βρίσκεται στην τρίτη θέση. Ο κακός χαμός γίνεται στον όγδοο όμιλο, όπου υπάρχει τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα στην Πορτογαλία, τη Δανία και τη Νορβηγία που έχουν 13 βαθμούς. Στον ένατο όμιλο η Τσεχία και η Σκωτία θα παλέψουν να κερδίσουν μια θέση στα μπαράζ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.


Πηγή: sport-fm.gr