Ενενήντα λεπτά μακριά από την επισφράγιση της παρουσίας της σε ένα ακόμα Ευρωπαϊκό βρίσκεται η Εθνική Ελλάδας.

Ο αποψινός αγώνας (20:00) με αντίπαλο την Γεωργία είναι το τελευταίο τεστ των παικτών του Φερνάντο Σάντος που πρέπει να περάσουν με επιτυχία για να βρίσκεται η Εθνική το καλοκαίρι στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Οι Γεωργιανοί χωρίς βαθμολογικό κίνητρο καθώς δεν ελπίζουν σε τίποτα και η Εθνική μας με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα (ισοπαλία ή νίκη) καθώς σ' αυτή την περίπτωση δεν μας απασχολεί τι θα κάνει η Κροατία στον δικό της αγώνα, εντός έδρας, απέναντι στην Λετονία.

Ο Σάντος έχει ζητήσει από τους διεθνείς να παίξουν για τη νίκη και να του κάνουν μ' αυτό τον τρόπο το δώρο την πρόκριση για τα γενέθλια που είχε εχθές.

Στη συνέντευξη Τύπου μάλιστα προχώρησε σε κάτι που δεν έχει ξανακάνει ανακοινώνοντας την ενδεκάδα που θα αγωνιστεί σήμερα, με τον Άγγελο Χαριστέα στην θέση του Γιώργου Σαμαρά. Αναλυτικά οι ένδεκα που θα αγωνιστούν είναι οι:  Τζόρβας, Βύντρα, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Χαριστέας, Σαλπιγγίδης και Γκέκας.

Οι υπόλοιποι που είναι στην αποστολή είναι οι: Χιώτης, Φωτάκης, Αθανασιάδης, Κονέ, Μάκος, Πέτσος, Μαλεζάς και Σκόνδρας.

Από την πλευρά του ο Τιμούρ Κετσπάγια θα παρατάξει την ομάδα με 4-4-3 όπως συνηθίζει με τους: Ρεβισβίλι, Λομπζανίτζε, Χουμπούντια, Αμισουλασβίλι, Καλάτζε, Κάνκαβα, Κιζαζνισβίλι, Κομπιασβίλι, Ιασβίλι, Ταρκαμάντζε και Ντβαλισβίλι.

Όπως είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γεωργίας το κίνητρο για την ομάδα είναι το γόητρο και μόνο.

Η βαθμολογία όπως έχει στον έκτο όμιλο είναι:

1 Ελλάδα 21 (12-4)
2 Κροατία 19 (16-7)
3 Ισραήλ 13 (11-11)
4 Λετονία 11 (9-10)
5 Γεωργία 10 (6-7)
6 Μάλτα 1 (4-19)


Πηγή: woop.gr