Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη πρεμιέρα της Α1 μπάσκετ μετά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ.

Το πρωτάθλημα επρόκειτο να αρχίσει το προσεχές Σαββατοκύριακο (15 - 16 Οκτωβρίου), όμως οι ομάδες της Α1 αποφάσισαν να αναβληθεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα, καθώς ακόμη δεν έχουν διευθετηθεί βασικές εκκρεμότητες.

Οι βασικοί λόγοι αναβολής είναι η αναμονή για την υπογραφή της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ, αλλά και της απουσίας, για την ώρα, τηλεοπτικής στέγης (οι συζητήσεις συνεχίζονται).

Η αναβολή της πρεμιέρας επικυρώθηκε με 7 ψήφους υπέρ (ΠΑΟΚ, Άρης, Μαρούσι, Περιστέρι, Πανιώνιος, Ηλυσιακός, ΚΑΟΔ) και 4 κατά (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Καβάλα, Κολοσσός). Υπήρχε επίσης 1 λευκό (Ίκαρος), ενώ ο ΑΓΟΡ δεν συμμετείχε στη διαδικασία, καθώς δεν εκπροσωπήθηκε νομίμως.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του, ωστόσο οι περισσότεροι από τους εκπροσώπους των ομάδων ήταν ανένδοτοι από τη στιγμή που δεν έχουν εξασφαλιστεί βασικοί πόροι για τη "βιωσιμότητα" των ΚΑΕ. Μάλιστα ο Ηλίας Λιανός επανέλαβε την πρότασή του για λοκ άουτ (!), προκαλώντας την έκρηξη του μάνατζερ του Παναθηναϊκού, Μάνου Παπαδόπουλου, με αποτέλεσμα οι δυο τους να έχουν λεκτική αντιπαράθεση.


Πηγή: Contra.gr