Από το απόγευμα της Δευτέρας οι νομικοί σύμβουλοι του Γιάννη Βαρδινογιάννη έπιασαν δουλειά και ξεκίνησαν τις επαφές με τον δικηγόρο της πλευράς του Σουλτάν ΑΛ Σαουντ τον Πετρόπουλο. Συνάντηση που έγινε μέσα σε καλό κλίμα αλλά ακόμη υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος . Φυσικά αυτό αποτελεί μόνο την έναρξη των συζητήσεων που θα συνεχιστούν αύριο ίσως και την Τετάρτη.

Στόχος είναι να κτιστούν...οι συνθήκες προκειμένου να υπογραφεί το περίφημο Memorandum of Understanding. Δηλαδή το προσύμφωνο της συμφωνίας ανάμεσα στις πλευρές, που θα ανοίξει την πόρτα της έλευσης του πρίγκιπα στην Ελλάδα την Παρασκευή και θα αποτελέσει την βάση για να δοθούν εγγυήσεις από μεγάλη τράπεζα του εξωτερικού μέσω εγγυητικής.

Εγγράφου που δεν δεσμεύει κανέναν αλλά αποτελεί χαρτί φερεγγυότητας της πρότασης Σουλτάν. Έγγραφο που δεν έχει δοθεί ακόμη από την πλευρά του πρίγκιπα . Εδώ είναι και το ζουμί της υπόθεσης και καθαρά θέμα διαπραγμάτευσης.

Δηλαδή η πλευρά Τζίγκερ - μέσω των δικηγόρων του - δεν έχει απαιτήσει ακόμη την εγγυητική που θα πιστοποιεί πως υπάρχουν τα χρήματα που θα δοθούν στο μέλλον.

Τα βήματα έχουν, λοιπόν, ως εξής... Πρωταρχικά ολοκληρώνονται οι συζητήσεις των νομικών και δίνουν το πράσινο φως για συμφωνία οι εντολείς τους.

Κατά δεύτερον υπογράφεται το περίφημο ΜΟU και βασικά ανοίγει ο δρόμος για συμφωνία και σε άλλα επίπεδα, είναι η επισφράγιση της συμφωνίας κυρίων που είναι βεβαίως δεσμευτική.

Τρίτο βήμα είναι η άφιξη του Σουλτάν και η συνάντηση του με τον Τζίγκερ. Κατόπιν από Δευτέρα θα αρχίσει ο οικονομικός έλεγχος που θα διαρκέσει περίπου 15-20 ημέρες.

Όταν ολοκληρωθεί τότε μόνο θα μπουν τα χρήματα υπό την μορφή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κι όχι νωρίτερα. Εν συνεχεία θα εκλεγεί νέο διοικητικό συμβούλιο.


Πηγή: woop.gr