Την αύξηση των ομάδων της Super League από 16 σε 18 θα προτείνει η διοργανώτρια αρχή στην ΕΠΟ, μετά από απόφαση που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού. Οι εκπρόσωποι της Λάρισας, της Δόξας Δράμας, του Λεβαδειακού και του Πανσερραϊκού πρότειναν το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 18 ομάδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League αποφασίστηκαν τα ακόλουθα: Αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή 21/10/2011 και ώρα 14:00

Στο σημερινό Δ.Σ. παρέστησαν εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΛ, Δόξα Δράμας, Λεβαδειακός και Πανσερραϊκός. Σε συνέχεια κοινού αιτήματος των εν λόγω ΠΑΕ για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 18 ομάδες, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε όπως υποβάλλει το αίτημα αυτό στην ΕΠΟ, σε συνάντηση που θα διεξαχθεί εντός των επόμενων ημερών».

Ο Κώστας Πηλαδάκης που εκπροσώπησε την ΑΕΛ ανέφερε: «Πρέπει να λυθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Έτσι, θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι, γι' αυτό προτείνουμε ν' αυξήσουμε τις ομάδες σε 18».

Πάντως, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Στη συνεδρίαση δεν έλειψαν και τα... παρατράγουδα με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γόντικα και τον δικηγόρο του Ολυμπιακού Βόλου, Θανάση Χαρμάνη.

Ο Γόντικας είχε ένσταση αναφορικά με την παρουσία των Θεσσαλών στη συνεδρίαση, αφού η προσφυγή του στα δικαστήρια δημιουργεί προβλήματα στον συνεταιρισμό. Εκείνη την ώρα παρενέβη ο νομικός εκπρόσωπος της Λίγκας, Γιάννης Οικονομάκης, ο οποίος είπε ότι «δεν μπορούμε να παρακάμψουμε την απόφαση του Πρωτοδικείου και γι' αυτό θα περιμένουμε το Εφετείο την Πέμπτη (20/10) και θα η ΓΣ της Λίγκας θα γίνει την Παρασκευή».

Πλέον αναμένεται να απαντήσει η ΕΠΟ, το ΔΣ της οποίας αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη (20/10). Γι' αυτό την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί νέο ΔΣ στη Super League, προκειμένου να προχωρήσουν το πλάνο.

Για το θέμα του νέου εκτελεστικού διευθυντή, αποφασίστηκε ότι οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση θα πρέπει να στείλουν βιογραφικά, ενώ δημιουργήθηκε μια πενταμελής επιτροπή, την οποία αποτελούν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ξάνθη και Παναιτωλικός, προκειμένου να ορίσουν τις προϋποθέσεις που θα πληρούν οι υποψήφιοι για την αντικατάσταση του Πατρίκ Κομνηνού, ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου πιάνει δουλειά στην UEFA.

Για τα «στημένα» αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση με τους δικαστές της Πειθαρχικής Επιτροπής της Λίγκας, για να συζητήσουν τις αποφάσεις τους, οι οποίες είναι αντίθετες με αυτές της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.


Πηγή: gazzetta.gr
TAGS