Τη συμπαράσταση του κόσμου ζήτησε ο Βασίλης Τοροσίδης για το παιχνίδι κόντρα στην Ντόρτμουντ μιλώντας στο match program της αναμέτρησης.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής που θα απουσιάσει από την κρίσιμη αναμέτρηση λόγω τραυματισμού καταθέτει την αισιοδοξία του για την τελική έκβαση του αγώνα ενώ ζητά την βοήθεια όλων για την εξάλειψη  του ρατσισμού από τον αθλητισμό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλης Τοροσίδη

"Σήμερα η ομάδα μας υποδέχεται, μια από τις κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της Γερμανίας, την Μπορούσια Ντόρτμουντ σε ένα κρίσιμο, και για εμάς και για αυτούς, αγώνα.

Τόσο στον αγώνα με την Μαρσέιγ, όπου δείξαμε φανερά ανέτοιμοι, όσο και στον αγώνα με την Άρσεναλ στον οποίο διεκδικήσαμε στα ίσα τις πιθανότητές μας για τη νίκη, προσπαθήσαμε πολύ. Η ομάδα δείχνει ότι μπορεί, δείχνει ότι έχει τις δυνατότητες και την ποιότητα, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο και για το λόγο αυτό πιστεύω ότι απόψε μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη και στο πρώτο φετινό μας τρίποντο στην διοργάνωση.

Στην προσπάθειά αυτή, θέλουμε όλους εσάς στο πλευρό μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κοντά μας ακόμα και στο κάθε λάθος. Δυστυχώς, λόγω του τραυματισμού μου, δεν θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, όμως θα ενώσω, όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου που δεν θα παίξουν, τη φωνή και το πάθος μου με όλους εσάς που θα είμαστε μαζί στην κερκίδα για να στηρίξουμε τα παιδιά που θα αγωνιστούν και να σπρώξουμε, όλοι μαζί, την ομάδα στη νίκη.

Τέλος θα ήθελα και εκ μέρους όλων των συμπαικτών μου να τονίσω, με την ευκαιρία της εβδομάδας καταπολέμησης του ρατσισμού, ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην εξάλειψη αυτού του φαινομένου που αμαυρώνει όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και ολόκληρη την σύγχρονη κοινωνία μας, όπως βέβαια και στον αγώνα κατά της βίας στα γήπεδα για να απολαμβάνουμε αυτό που μας αρέσει, ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ".

Πηγή: Contra.gr