Θετικό δείγμα στην απαγορευμένη ουσία κλενμπουτερόλ έδωσαν 109 ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος παικτών κάτω των 17 ετών που διεξήχθη πρόσφατα στο Μεξικό. H FIFA μετά το θετικό δείγμα στην ίδια ουσία που έδωσαν 5 ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας ανδρών του Μεξικού στο Κύπελλο Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής, αποφάσισε να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ το σύνολο των ποδοσφαιριστών και των 24 ομάδων που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 17 ετών.

Όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος της υγειονομικής επιτροπής της FIFA κ. Ιρτζι Ντβόρακ, από τα 208 δείγματα που ελήφθησαν στα 109 ανιχνεύτηκε η ουσία κλενμπουτερόλ.

Η FIFA αρχικά είχε τιμωρήσει τους 5 ποδοσφαιριστές του Μεξικού και στη συνέχεια τους αθώωσε δεχόμενη ότι η συγκεκριμένη ουσία οφείλονταν στην τροφή που κατανάλωσε η εθνική τους ομάδα . Για τον λόγο αυτό προχώρησε στον έλεγχο του κρέατος που σερβιρίστηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμειναν οι ποδοσφαιριστές των ομάδων που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 17 ετών και στο οποίο, όπως ανακοινώθηκε, ανιχνεύτηκαν ίχνη της ουσίας κλενμπουτερόλ.

Πάντως η FIFA έκανε γνωστό ότι δεν θα τιμωρήσει τους 109 ποδοσφαιριστές, δεχόμενη ότι το κρέας που κατανάλωσαν ήταν μολυσμένο με τη συγκεκριμένη ουσία.

Πηγή: Tovima.gr