Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος. Αναφέρθηκε ότι ήταν τριπλή η χαρά του για το σημερινό αποτέλεσμα και εξήγησε τους λόγους. Ένα σχόλιο για το ματς κύριε Βαλβέρδε;

"Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Διότι κατακτήσαμε τους πρώτους βαθμούς φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ήταν και οι δικοί μου πρώτοι πόντοι στη διοργάνωση. Δώσαμε και χαρά στον κόσμο, που ήρθε στο γήπεδο και δημιούργησε αυτή την καταπληκτική ατμόσφαιρα. Ήταν τριπλή χαρά".

Τι εικόνα σχηματίσατε;

"Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την πρωταθλήτρια Γερμανίας, μια πολύ δυνατή ομάδα. Στο πρώτο μέρος δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ. Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό. Στο δεύτερο μέρος ισορροπήσαμε και πήραμε τη νίκη. Έπρεπε στο δεύτερο μέρος να παίξουμε πιο αμυντικά, διότι η Ντόρτμουντ μας πίεσε και μόλις κερδίζαμε τη μπάλα, μας πρέσαρε σε μεγάλο βαθμό.

Ειδικά φυσικά στο πρώτο 20λεπτο, όπου όλο το παιχνίδι γινόταν στην περιοχή μας. Εκείνο το διάστημα δυσκολευτήκαμε, και αναγκαστικά στο δεύτερο προσαρμοστήκαμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Θεωρήσαμε ότι έπρεπε να υποχωρήσουμε για να 'χτυπήσουμε' στην αντεπίθεση."

Αυτή η νίκη τι σημαίνει για εσάς;

"Οι τρεις βαθμοί μας δίνουν το δικαίωμα να βλέπουμε με αισιοδοξία τη συνέχεια. Πάμε στα επόμενα παιχνίδια με αυτοπεποίθηση. Είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο. Ξέραμε ότι αν χάναμε σήμερα, δύσκολα θα προκρινόμασταν στην επόμενη φάση. Έχουμε δύο διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια και πρέπει να δούμε πως τα αντιμετωπίσουμε."

Μήπως οι παίκτες σας είχαν τελικά το μυαλό τους στην Ντόρτμουντ και όχι στην ΑΕΚ;

"Και με την ΑΕΚ το ίδιο πάθος δείξαμε. Η ίδια πρόκληση ήταν. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Σε κάθε ματς πρέπει να ξέρεις να ξεπρνάς τις δυσκολίες που σου παρουσιάζονται. Την Κυριακή με τον Πανιώνιο είναι μια άλλη ιστορία. Πάμε και στον αγώνα αυτόν για τη νίκη".

Ποια ήταν η τακτική που ακολουθήσατε;

"Μου αρέσει να έχουμε πρωτοβουλία στο παιχνίδι μας και να είμαστε επιθετικοί και φιλόδοξοι. Προσπαθούμε να το εφαρμόζουμε σε κάθε αγώνα, αλλά υπάρχουν και αναμετρήσεις που ξέρουμε ότι πρέπει να κλειστούμε για να κάνουμε τη ζημιά στον αντίπαλο. Είδα ότι με αντεπιθέσεις θα... βλάψουμε τη Ντόρτμουντ.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το τι μας αρέσει, πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Στο κάτω κάτω όλοι οι προπονητές να κερδίζουν θέλουν. Οι παίκτες μου είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία σε σχέση με αυτούς της Ντόρτμουντ. Ο αντίπαλος διέθετε πολύ ταλέντο και πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση. Όμως, όσο περνούσε η ώρα εμείς ξέραμε καλύτερα πώς να διαχειριστούμε το υπέρ μας προβάδισμα".

Το ξέρετε ότι ο Ολυμπιακός έχει καλή παράδοση με τις γερμανικές ομάδες;

"Δεν ήξερα ότι έχουμε παράδοση απέναντι στις γερμανικές ομάδες. Αν μου το λέγατε θα ήμουν πιο ήσυχος στον αγώνα με τη Ντόρτμουντ (γέλια...). Οι γερμανικές ομάδες παίζουν καλά επιθετικά, αλλά σου δίνουν το περιθώριο να κάνεις ευκαιρίες.

Πάντως, πέρα από την πλάκα την ίδια ανησυχία θα έχω όταν ξανασυναντήσουμε τη Ντόρτμουντ. Μεγάλη σημασία για τη συνέχεια του ομίλου έχει το επόμενο παιχνίδι. Όπως φυσικά χωρίς το σημερινό αποτέλεσμα, τα πράγματα θ ήταν δύσκολα για εμάς".


Πηγή: woop.gr