Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποδέχθηκε τα τέσσερα θέματα που έθεσε η πλευρά του πρίγκιπα για να συμμετάσχει ο Σουλτάν Αλ Σαούντ στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκ. ευρώ και άνοιξε πλέον ο δρόμος για την έλευση του Σαουδάραβα επενδυτή στην Αθήνα.

Η πλευρά Βαρδινογιάννη δεσμεύθηκε το μεσημέρι ότι θα απαντήσει άμεσα στα ερωτήματα που τέθηκαν από την πλευρά του πρίγκιπα για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ζήτησε από τους δικηγόρους του να βρουν άμεσα λύση και το απόγευμα επικοινώνησαν με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του πρίγκιπα και τον ενημέρωσαν ότι η απάντηση είναι θετικά για τα 4 θέματα που είχαν τεθεί ως ζητούμενα.

Η πλευρά Βαρδινογιάννη δέχεται να αρχίσει άμεσα ο οποιοσδήποτε έλεγχος στην ΠΑΕ και οι νομικοί θεωρούν ότι θα είναι αρκετό το διάστημα μέχρι την έναρξη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου για να έχουν καθαρή εικόνα οι ελέγχοντες. Παράλληλα αν χρειαστούν κάποιο εύλογο διάστημα περισσότερο, θα τους δοθεί εφόσον προκύπτουν σημαντικά θέματα.

Σε ότι αφορά το διοικητικό συμβούλιο και παρά το γεγονός ότι γίνεται δεκτός ο όρος για ταυτόχρονη αλλαγή μελών, θα μπορούσε ακόμη και με εξώδικο να τονιστεί στο Δ.Σ. ότι δεν μπορεί να πάρει καμία σοβαρή απόφαση ενόψει της αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η πλευρά Βαρδινογιάννη έκανε και πάλι ότι της ζητήθηκε για να προχωρήσει η αλλαγή σελίδας στην ΠΑΕ και να τελειώνει το θέμα μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να περνά στα χέρια του πρίγκιπα.

Αναλυτικά η επιστολή του νομικού εκπροσώπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη στον πληρεξούσιο δικηγόρο του πρίγκιπα:

Αξιότιμε κ. Πετρόπουλε,

Αναφέρομαι στη κατόπιν προφορικού σας αιτήματος σημερινή συνάντηση μας κατά την οποία μου αναπτύξατε τα σχόλια σας επί του μη δεσμευτικού MOU, το οποίο σας παρέδωσα την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου εν σχεδίω και προς συζήτηση . Με το email αυτό σας επιβεβαιώνω τα κάτωθι σχόλια σας και τις απαντήσεις μου σε αυτά.

Το πρώτο σχόλιο αφορά την διενέργεια Νομικού Ελέγχου που επιθυμείτε να διεξαχθεί πριν ο πελάτης σας συμμετάσχει στην αύξηση του κεφαλαίου που θα αποφασιστεί από την μετ’ αναβολή Γενική Συνέλευση της 4ης Νοεμβρίου. Ο ισχυρισμός σας ότι ο χρόνος που έχετε στη διάθεση σας δεν είναι επαρκής, φοβούμαι πως δεν είναι ορθός αφού την τελευταία διετία έχουν διεξαχθεί δύο Νομικοί και Οικονομικοί έλεγχοι λόγω των αντίστοιχων αυξήσεων του κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ( βλέπετε πορίσματα ενημερωτικών δελτίων). Για αυτούς τούς λόγους σας διαβεβαιώνω ότι ο νομικός και οικονομικός έλεγχος θα είναι εξαιρετικά σύντομος.

Το καταστατικό που ζητήσατε και το πρακτικό της τελευταίας  Γενικής Συνέλευσης μπορούν να σας δοθούν οποτεδήποτε.

Η παρατήρηση σας ότι η προθεσμία των δύο ημερών για την καταβολή της αυξήσεως των 15.000.000 Ευρώ μετά την λήψη αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως, θα έπρεπε να αντικατασταθεί με την προθεσμία 3 εργάσιμων ημερών, νομίζω ότι είναι εύλογη.

Δεν συμμερίζομαι την άποψη σας ότι θα έπρεπε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να αντικατασταθούν από μέλη της επιλογής του πελάτη σας πριν από την καταβολή του ποσού της αύξησης. Παρόλα αυτά θα μπορούσε να προγραμματιστεί αλλαγή των μελών του Δ.Σ συγχρόνως με την κατάθεση των 15.000.000 Ευρώ.  Εξάλλου με την ανάληψη του συνόλου της αυξήσεως του κεφαλαίου κατά 15.000.000 Ευρώ και την εξαγορά του 54,7% των μετοχών  των πελατών μου, θα έχει αποκτηθεί από τον πελάτη σας τέτοια πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να προβεί σε ότι αλλαγές θέλει.

Επισημάνατε ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας η συνέχιση της χρησιμοποίησης των εγκαταστάσεων της Παιανίας και ότι επιθυμείτε να γνωρίζετε τους όρους υπό τους οποίους θα παραχωρηθεί η χρήση για μια τριετία. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Η παρατήρηση αυτή θα μεταφερθεί στο πελάτη μου και θα απαντηθεί σε κατάλληλο χρόνο.

Τέλος θα πρέπει να σημειώσω ότι δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχετε προσκομίσει το πρωτότυπο πληρεξούσιο του πελάτη σας θεωρημένο από αρμόδια αρχή που είναι γνωστή και αποδεκτή από της Ελληνικές αρχές.

Σας ευχαριστώ

Λεωνίδας Κ. Γεωργόπουλος


Πηγή: contra.gr