Ελβετική εφημερίδα αναφέρεται στο... στενό μαρκάρισμα που ασκείται στον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, από τον Ολυμπιακό Βόλου, παραλληλίζοντας την περίπτωση της ελληνικής ομάδας με τη Σιόν. Η Tribune de Geneve αναφέρει αναλυτικά το... backround της υπόθεσης του Ολυμπιακού Βόλου και την εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα στημένα και τονίζει τα όσα είχε δηλώσει ο Πλατινί όταν το σκάνδαλο είχε ξεσπάσει. Η εφημερίδα, επικαλούμενη την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, γράφει ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είχε δηλώσει ότι «κάθε ενέργεια της UEFA θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των ερευνών από την ελληνική δικαιοσύνη».

Ωστόσο, ο Ελβετοί τονίζουν ότι τα λεγόμενα του Γάλλου ξεχάστηκαν στα μέσα του Αυγούστου και η ομάδα του Βόλου αποκλείστηκε... ξαφνικά από την Ευρώπη λίγο πριν από το ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν, αναφέροντας ότι η UEFA αγνόησε πως η πρωτοβάθμια απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής είχε αλλάξει! Η εφημερίδα κάνει τον σχετικό παραλληλισμό με τη Σιόν, ενώ είχε επικοινωνία με τον νομικό εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, Μιχάλη Μιτζίκο, ο οποίος τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στο CAS και ότι η ομάδα του θα βρει το δίκιο της, όπως και η Σιόν.

Η ελβετική ομάδα είχε αποκλειστεί από το Εuropa League για αντικανονική συμμετοχή παικτών της, αλλά δικαιώθηκε στη συνέχεια από πολιτικό δικαστήριο της χώρας και ασκεί... τεράστια πίεση στον Πλατινί για επιστροφή στη διοργάνωση! Η Tribune de Geneve τονίζει ότι επικοινώνησε και με την UEFA, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.

Πηγή: gazzetta.gr