Τον 9ο τακτικό ανακριτή, Γιώργο Κασίμη που έχει στην αρμοδιότητα του την υπόθεση των στημένων αγώνων, επισκέφτηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, με τον οποίο συζήτησε για την υπόθεση Ψωμιάδη, ενώ του αποκάλυψε πως θα αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο! Προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις Βαρδινογιάννη σχετικά με το πρωτάθλημα του 2005!    Δύο αποκαλύψεις έκανε η εκπομπή «Δίκη» στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα το βράδυ. Η πρώτη αφορά την τελευταία απολογιστική συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, στην οποία είχε πει πως «αν ήθελα, θα μπορούσα να είχα αγοράσει το πρωτάθλημα του 2005. Η λύση είναι απλή. Πληρώνεις και παίρνεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Προτίμησα να χάσω το πρωτάθλημα του 2005, παρά να το πάρω κάλπικα».   

Για τις δηλώσεις εκείνες, είχε κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή Αχαΐας, Νίκο Νικολόπουλο. Όπως προκύπτει, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου απάντησε στην ερώτηση, αποκαλύπτοντας πως από τις 19 Σεπτεμβρίου υπάρχει αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα για την επίμαχη συνέντευξη, ο οποίος μάλιστα έχει διατάξει και σχετική προκαταρκτική εξέταση!   

Θεωρείται βέβαιο, λοιπόν, πως το προσεχές διάστημα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα κληθεί από τον εισαγγελέα για κατάθεση.   
Παράλληλα, στην ίδια εκπομπή αποκαλύφθηκε πως τη Δευτέρα 24/10, ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδηςσυνοδευόμενος από τον δικηγόρο, Χάρη Οικονομόπουλο, επισκέφτηκαν τον 9ο τακτικό ανακριτή, Γιώργο Κασίμη στο γραφείο του. Κατάθεση με την επίσημη μορφή δεν υπήρξε, παρά μόνο κουβέντα για την υπόθεση Ψωμιάδη και για τους στημένους αγώνες γενικότερα. Πληροφορίες της εκπομπής που ήθελαν τον κ. Κασίμη να διεξάγει έρευνες για πρώην ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, διαψεύδονται κατηγορηματικά από την Ένωση.   

Διέρρευσε πάντως, πως ο Σταύρος Αδαμίδης εκμυστηρεύτηκε στον ανακριτή ότι τελεί υπό παραίτηση και πως δεν σκοπεύει να ασχοληθεί περαιτέρω με τον χώρο του ποδοσφαίρου!

Πηγή: sport-fm.gr