Στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις 4 Νοεμβρίου θα κριθεί οριστικά αν η πολυεθνική εταιρεία Arboris Capital θα εξουσιοδοτηθεί προκειμένου να φέρει πρόταση για την αγοραπωλησία του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ποδοσφαιρικού Τριφυλλιού. Το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης (25/10), μολονότι ενέκρινε στην τετραμελή διοικούσα επιτροπή να διερευνήσει τους«όρους και τις προϋποθέσεις» κάτω από τις οποίες θα μπορέσει να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία της ΠΑΕ με την εν λόγω εταιρεία, δεν αποφάσισε να την εξουσιοδοτήσει καθώς έκρινε ότι είναι αναρμόδιο παραπέμποντας εκ νέου το θέμα στη γενική συνέλευση των μετόχων (το ίδιο συνέβη και κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ).

«Εξουσιοδοτήθηκε η Διοικούσα Επιτροπή να διερευνήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με την Arboris Capital» δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δημήτρης Γόντικας, ο οποίος ερωτηθείς για τα αγωνιστικά της ομάδας και τα επερχόμενα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, απάντησε: «Μας ενδιαφέρουν μόνο τα τρια ντέρμπι. Μας αφορά και πάρα πολύ το αγωνιστικό πρόσωπο και τα άλλα έπονται. Θέλουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρηθεί το καλό πρόσωπο και το καλό κλίμα στην ομάδα».

Εξερχόμενος από τα γραφεία της ΠΑΕ ο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος δήλωσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναμελετήσουμε πολύ προσεκτικά τους όρους και να δούμε κάτω από ποιους μπορεί να επιτευχθεί μια τέτοια συμφωνία. Θα ξανασυναντηθούμε έχοντας και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στα υπόψη και θα αποφασίσουμε».

Ερωτηθείς για το θέμα του πρίγκιπα υποψήφιου επενδυτή σχολίασε: «Κοντός ψαλμός αλληλούια» και συμπλήρωσε: «Εγώ δεν γνωρίζω τίποτα. Θα δούμε τι θα γίνει. Μαθαίνω ότι έχουν φτάσει κοντά. Δυστυχώς πέθανε και ο θείος του, τι να κάνουμε, συμβαίνουν αυτά…».

Αναφερθείς στα αγωνιστικά ο κ. Γιαννακόπουλος ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος: «Δεν φοβόμαστε τίποτα. Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός θα βρει τον δρόμο του και μπορεί να κατακτήσει και το πρωτάθλημα».

Οπως γίνεται αντιληπτό η νέα παράταση που δόθηκε στην υπόθεση της Arboris αφήνει (τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου) ελεύθερο το πεδίο στον πρίγκιπα για να προχωρήσει στην αγοραπωλησία του 54,7% των μετοχών που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Ηδη, πληροφορίες αναφέρουν ότι, το σχέδιο με την τελική μορφή του M.ο.U εστάλη από την πλευρά του πρίγκιπα στους δικηγόρους του μεγαλομετόχου κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να αποδεχθεί τα αιτήματα του σαουδάραβα επενδυτή 1) για να μην διαχειριστεί το υπάρχον ΔΣ τα 15 εκατ. ευρώ, εφόσον κατατεθούν, και 2) για να παραταθεί ο οικονομικός έλεγχος μέχρι τις 16 Νοεμβρίου. Μάλιστα, ιδίως από τον εκπρόσωπο του πρίγκιπα κ. Βλάση Τσάκα εκφράζεται αισιοδοξία ότι το μνημόνιο συνεργασίας είναι πιθανόν να υπογραφεί ακόμη και την Τετάρτη (26/10)…

Πηγή: tovima.gr