Την ευκαιρία να διεκδικήσει αύριο τη δεύτερη διαδοχική pole position του ύστερα από αυτήν στη Νότια Κορέα, στα επίσημα δοκιμαστικά για το «παρθενικό» γκραν πρι της Ινδίας, έχασε ο Λιούις Χάμιλτον.  Ο οδηγός της McLaren θα χάσει τρεις θέσεις στην εκκίνηση του κυριακάτικου αγώνα, καθώς οι αγωνοδίκες του επέβαλαν την συγκεκριμένη ποινή, επειδή αγνόησε τις προειδοποιητικές κίτρινες σημαίες στο πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμαστικών. 
 
Εκείνη την ώρα οι υπεύθυνοι ασφαλείας του αγώνα απομάκρυναν από την πίστα τη Γουίλιαμς του Πάστορ Μαλντονάντο, ο οποίος είχε σταματήσει στην στροφή 16, με πρόβλημα στον κινητήρα.

Ο Βρετανός αγνόησε την κίτρινη σημαία και κατάφερε, στα τελευταία δευτερόλεπτα, να πετύχει τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο «κομμάτι» των ελεύθερων δοκιμαστικών για τον αγώνα στο Νέο Δελχί.
 
Με την ίδια ποινή τιμωρήθηκε και ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες, καθώς οι αγωνοδίκες έκριναν ότι και ο οδηγός της Ζάουμπερ αγνόησε τις κίτρινες σημαίες στο συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Βιτάλι Πετρόφ θα χάσει πέντε θέσεις στην εκκίνηση για το γκραν πρι της Ινδίας, λόγω της σύγκρουσης που είχε η Renault του με τη Μercedes του Μίκαελ Σουμάχερ στη διάρκεια του Gran prix της Νότιας Κορέας.


Πηγή: woop.gr