Ο συνεργάτης του πρίσκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ, Βλάσης Τσάκας σχεδόν μια μέρα πριν την επικύρωση της συμφωνίας του πρίγκιπα με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη μίλησε για τις εξελίξεις στην επικείμενη συμφωνία.

Ο Τσάκας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9.84", μίλησε για το προφίλ του Σαουδάραβα πρίγκιπα, τις ενέργειες που θα κάνει όταν αναλάβει αλλά και την δράση του στο παρασκήνιο της ελληνικής πραγματικότητας.

 

- Πόσο κοντά και πόσο μακριά βρίσκεται η οριστική συμφωνία για τη μεταβίβαση των μετοχών του Παναθηναϊκού στον πρίγκιπα;

 

«Πάμε στην αύξηση της 4 Νοεμβρίου, ολοκληρώνεται ο έλεγχος μέχρι δέκα πέντε είκοσι του μήνα καταθέτουμε το αντίτιμο των δέκα πέντε εκατομμυρίων γίνεται η μεταβίβαση των μετοχών αλλάζει το διοικητικό συμβούλιο. Είναι νομικές και τυπικές διαδικασίες που θες δεν θες τις ακολουθείς».

 

- Κύριε Τσάκα κοιτώντας πίσω την όλη προσπάθεια που έχετε κάνει μέχρι τώρα πιστεύετε ότι όλα έγιναν σωστά; Υπήρξαν κατά τη γνώμη σας λάθη στη διαδρομή;

 

«Εάν δεν κάνεις λάθη δεν φτάνεις ποτέ εκεί που θέλεις να φτάσεις. Και βέβαια έγιναν λάθη, παραλείψεις έγιναν αλλά όλα ήταν στα πλαίσια μιας τιτάνιας προσπάθειας γιατί αν και είχαμε προβλέψει αρκετά δεν είχαμε προβλέψει πόση σκόνη θα σήκωνε όλο αυτό το deals. Αυτό μας αιφνιδίασε λίγο αλλά τέλος καλό όλα καλά».

 

- Η συγκυρία συνέπεσε με την οικονομική κρίση. Αυτό σημαίνει πως ο πρίγκιπας είναι ένας επιθετικός επενδυτής; Βλέπει συνολικά ευκαιρίες επενδύσεων στη χώρα μας;

 

«Το γκρουπ από τη Σαουδική Αραβία είναι παίκτες υψηλού ρίσκου επενδύσεων. Εδώ θεωρούμε ότι κάνουμε μία σίγουρη ασφαλέστατη και με πολύ πολύ μεγάλη ανταπόδοση, επένδυση. Και δεν μιλάω για τον Παναθηναϊκό μόνο φυσικά».

 

- Που σημαίνει ότι μόλις ξεκίνησε η δράση στη χώρα μας για τον πρίγκιπα. Καλά καταλάβαμε;

 

«Ακριβώς...»

 

- Μέχρι που κατά τη γνώμη σας μπορεί να φτάσει;

 

«Αν χρησιμοποιήσω για άλλη μία φορά τη λέξη unlimited θα κατηγορηθώ για υπερβολές». 

 

- Μιλήστε μας λίγο για τον χαρακτήρα, τις συνήθειες του συγκεκριμένου ανθρώπου.

 

«Είναι ένας πολύ ήρεμος νέος άνδρας είκοσι επτά μόλις χρονών παντρεμένος με τρία παιδάκια, πολύ cool, σωστός επιχειρηματίας, διορατικός, απεγκλωβισμένος από αγκυλώσεις που έχει το καθεστώς στο οποίο ζει. Θα τα διαπιστώσετε και μόνοι σας αυτά που σας λέω μόλις έρθει με το καλό την άλλη εβδομάδα. Θα έχετε την ευκαιρία να τον βλέπετε τακτικότατα στην Ελλάδα. Από ότι μου έχει πει θα παρακολουθεί όλους τους αγώνες του Παναθηναϊκού».

 

- Ποια είναι η αγαπημένη του ομάδα και ποιο στυλ ποδοσφαίρου του αρέσει;

 

«Είναι Μπαρτσελόνα. Το έχει πει από την πρώτη στιγμή. Άρα λοιπόν του αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού της Μπαρτσελόνας. Αυτό σημαίνει ότι του άρεσε πάρα πολύ αυτό που έκανε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Για αυτό το λόγο θα προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το φαινόμενο που λέγεται Μπάρτσα. Όσο και αν ακούγεται τρελό κι αρχίσουν πάλι οι Παναθηναϊκάρες να μου λένε αυτά που λένε».Πηγή: sport24