Η δικαιολογία του είναι γνωστή και κατανοητή. Μέχρι ενός ορίου. Ο Πάμπλο Κοντρέρας αγωνίζεται αδιάκοπα από την αρχή της περασμένης σεζόν. Έκανε μια σούπερ γεμάτη σεζόν με 43 συμμετοχές και μετά ακολούθησε η προετοιμασία για το Κόπα Αμέρικα και φυσικά η συμμετοχή της εθνικής Χιλής στη διοργάνωση.   Πολλοί αγώνες, σχεδόν όλοι σαν βασικός και ελάχιστος χρόνος για διακοπές καθώς ο ταλαιπωρημένος λατίνος αμυντικός του ΠΑΟΚ μπορεί να απαλλάχθηκε της συμμετοχής των αγώνων με τη Βαλερένγκα (αγωνίστηκε μόλις 11 λεπτά στο δεύτερο παιχνίδι), δεν είχε, όμως, τον απαραίτητο χρόνο για να ξεκουραστεί. Ο Χιλιανός ήταν άτυχος καθώς ήρθαν και οι τραυματισμοί με αποτέλεσμα να μείνει πολύ πίσω σε φυσική κατάσταση και να χάσει το μεγάλο μέρος του διαστήματος που ο Λάσλο Μπόλονι προσπαθούσε να περάσει τη φιλοσοφία του.  

Και να σημειωθεί πως ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ ήταν ενθουσιασμένος με την προοπτική συνεργασίας του με τον Χιλιανό πιστεύοντας πως έχει στη διάθεσή του έναν παίκτη που μπορεί να ηγηθεί της άμυνας του νέου ΠΑΟΚ και να αποτελέσει το πρώτο πλέι μέικερ στην ανάπτυξή της έχοντας το καθαρό μυαλό και το ταλέντο της πρώτης σωστής πάσας ακόμα και σε συνθήκες πίεσης.  
Ευπάθεια και μέτριες εμφανίσεις  

Η πρώτη επί της ουσίας φετινή του συμμετοχή μετά τα 11 λεπτά κόντρα στη Βαλερένγκα ήταν αυτή με την Καρπάτι στην Τούμπα όπου και επιβεβαίωσε με την απόδοσή του πως δεν είναι ακόμα έτοιμος και γι' αυτό το λόγο αντικαταστάθηκε. Συνολικά έχει 9 συμμετοχές φέτος και είναι χαρακτηριστικό πως κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν και τον Παναθηναϊκό αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων.  

Η ευπάθειά του, όμως, συνοδεύτηκε και με μετριότατες εμφανίσεις, με κάποιες πάντα εξαιρέσεις, που προβλημάτισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Λάσλο Μπόλονι, τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και τον κόσμο που περίμεναν πολλά περισσότερα από τον Χιλιανό. Μάλιστα ο προβληματισμός αφορά και τις συνεχείς νέες κλήσεις του στην εθνική ομάδα που καθυστερούν περισσότερο το ανέβασμα αγωνιστικών στροφών που θα δώσουν επιτέλους στον Λάσλο Μπόλονι το δικαίωμα να δουλέψει με τον καλύτερο παίκτη της άμυνάς του.


Πηγή: sport24.gr