Απαραίτητη θεωρεί τη νίκη για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον Άρη ο Φρανσίσκο Χαβίτο, στην προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» να διατηρήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. 

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός επίσημανε ότι θα είναι επιπλέον κίνητρο για τον ίδιο το γεγονός ότι θα αγωνιστεί κόντρα στην παλιά του ομάδα μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις καλές αναμνήσεις που έχει από την παρουσία του στους «κίτρινους». 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova: 

Πόσο κρίσιμος είναι ο αγώνας με τον Άρη; 

«Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικός ο αγώνας γιατί ο στόχος μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οπότε πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι για να μην απομακρυνθούν οι ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή. Πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας». 

Επειδή έχεις αγωνιστεί στον Άρη, πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι για την ομάδα της Θεσσαλονίκης; 

«Για τον Άρη υπάρχουν δύο αγώνες της χρονιάς. Ο ένας είναι με τον ΠΑΟΚ και ο άλλος είναι με τον Ολυμπιακό. Ιδιαίτερα φέτος που ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής θα ήθελαν σίγουρα να νικήσουν σε αυτό το παιχνίδι. Για τον Άρη είναι πολύ σημαντικά τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό». 

Έχεις σκεφθεί το ενδεχόμενο να παίξει για πρώτη φορά κατά του Άρη; 

«Δεν είναι κάτι που με ανησυχεί γιατί πέρασα και καλές, αλλά και κακές στιγμές. Εγώ κρατάω πάντα τις καλές στιγμές. Έχω αφήσει εκεί φίλους. Έχω περάσει εκεί ωραία. Σίγουρα για εμένα είναι ένα κίνητρο ν' αγωνιστώ σ' ένα γήπεδο στο οποίο έχω δώσει πολλά παιχνίδια για αρκετά χρόνια. Οπότε για εμένα είναι ένα επιπλέον κίνητρο». 

Η αλλαγή προπονητή στον Άρη μπορεί να βοηθήσει την ψυχολογία των παικτών των αντιπάλων σας; 

«Γενικά είναι καλή μία αλλαγή, διότι αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Οι παίκτες που δεν παίζουν τόσο συχνά, βλέπουν πως έχουν την ευκαιρία να δείξουν στον νέο προπονητή πως μπορούν να αγωνιστούν. Οι παίκτες οι οποίοι ήδη αγωνίζονται, βλέπουν θετικά την αλλαγή γιατί μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω. Βέβαια, θα φανεί αν είναι καλή ή κακή η αλλαγή προπονητή. Αλλά γενικά θεωρώ πως είναι θετική η αλλαγή προπονητή».

Πηγή: Sport-fm.gr