Με μία μικρή καθυστέρηση – Δευτέρα αντί για Παρασκευή – θα αρχίσει ο οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την πλευρά του Αλ Σαούντ, όπως δήλωσε ο Βλάσης Τσάκας. Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τον Φλεβάρη θα αρχίσουν τα έργα για το νέο γήπεδο των «πράσινων» ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον Φερέιρα αλλά και τον Ολυμπιακό.  Ο Βλάσης Τσάκας με συνέντευξή του στο «ΟΤΕ SPORTS TV» τόνισε αρχικά: 

 

«Ερχόμαστε για να μεγαλώσουμε τον Παναθηναϊκό, έχουμε ένα πλάνο και βήμα βήμα θέλουμε τον Παναθηναϊκό να γίνει κυρίαρχος στην Ελλάδα και πρωταγωνιστής στην Ευρώπη. Η σημερινή κατάσταση, πάντως, στη χώρα προβληματίζει. Αισιοδοξούμε πως γρήγορα θα αποκατασταθεί η τάξη, θα έχουμε πολιτική ισορροπία και σταθερότητα. Η Ελλάδα είναι κομβικό σημείο για εμάς, πιστεύω πως θα μας δικαιώσει αυτή η προσδοκία και πως η Ελλάδα δεν θα πει όχι σε μια ευκαιρία σαν αυτή. Το μόνο που με φοβίζει είναι η συγκεκριμένη πολιτική ρευστότητα». 

 

Για τον οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ: 

 

«Δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις στον οικονομικό και λογιστικό έλεγχο που δεν ξεκινάει από αύριο (Παρασκευή 4/11) τελικά. Είναι θέμα της ΠΑΕ και του κ. Γόντικα, δεν φταίμε εμείς για αυτό. Παρέπεμψε το θέμα της υπογραφής του συμφώνου εμπιστευτικότητας στο ΔΣ το απόγευμα της Παρασκευής. Έχουμε 2 μέρες καθυστέρηση και κατά συνέπεια ο έλεγχος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα». 

 

Για την κατασκευή του νέου γηπέδου: 

 

«Είχα πει εξ' αρχής πως το πλάνο των Αράβων έχει στόχους έξω από τον Παναθηναϊκό και επενδύσεις στην Ελλάδα. Για χάρη του βασιλικού, λοιπόν, ποτίζεται και η γλάστρα. Κολλάει γάντι η περίπτωση του Παναθηναϊκού. Επίσημη ενημέρωση για τον Βοτανικό δεν έχω όλα όμως συγκλίνουν πως τον Φλεβάρη όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσει η κατασκευή. Για εμάς είναι προτεραιότητα ο Βοτανικός. Το σχέδιο περιλαμβάνει μια Παναθηναϊκή πολιτεία και εμείς θέλουμε να στεγάσουμε όλο τον Παναθηναϊκό». 

 

Για την αλλαγή του σχετικού νόμου: 

 

«Έχουμε αγωνία να μπορέσουμε να έχουμε την ψήφιση του νόμου που υποσχέθηκε ο κ. Γερουλάνος. Είναι παράλογο ότι ο Σαουδάραβας μπορεί να αγοράσει οτιδήποτε στην Ελλάδα αλλά όχι μια ποδοσφαιρική ομάδα. Εφόσον ψηφιστεί ο νόμος στο συμβούλιο θα υπάρχουν Σαουδάραβες που θα το στελεχώσουν. Τα συμφέροντα στον Παναθηναϊκό είναι τεράστια οπότε ότι εξυπηρετεί κάποιους για να χαλάσουν το ντιλ, το βάζουν στο τραπέζι. Η γενική συνέλευση την Παρασκευή αποβλέπει στην παρουσία των δυο πλευρών μέσω των νομικών εκπροσώπων τους και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Έχω αναθεωρήσει πολλές απόψεις». 

 

Για τον Φερέιρα: 

 

«Πιστεύω στον Φερειρα και προτεραιότητα είναι να νιώθει ικανοποιημένος ο προπονητής και να προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις του. Θα κουβεντιάσουμε με τον Φερεϊρα το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του από το καλοκαίρι. Αφού λέμε ότι τον στηρίζουμε πρέπει να το δείξουμε στην πράξη». 

 

Για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα: 

 

«Πρέπει να μπει ένα τέλος στη αναξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όταν κανείς επένδυση θες να την προστατέψεις. Το αντίπαλο δέος ο Ολυμπιακός, και ο κ. Μαρινάκης έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση. Είναι κοινό συμφέρον όλων να αξιοποιήσουμε το προϊόν να πάρει στην κορυφή και να κερδίζουμε όλοι από αυτό». 

 

Για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό: 

 

«Είναι ντροπή για τον Παναθηναϊκό να λιμοκτονεί ο Ερασιτέχνης, εμείς θέλουμε να στεγαστεί στον Βοτανικό και να τον βοηθήσουμε. Αν αποχωρήσουν οι Γιαννακόπουλοι, εμείς θέλουμε έναν Παναθηναϊκό ακέραιο. Οι μεγάλες επενδύσεις δεν πρέπει να εμποδίζονται».


Πηγή: Sport-fm.gr