Τους λόγους που έφυγε από την ΑΕΚ εξήγησε ο Μανόλο Χιμένεθ, μιλώντας στην εφημερίδα «Marca». Ο Ισπανός τεχνικός χαρακτήρισε μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας την «Ένωση», όμως όλοι μέσα στην ομάδα του συμπεριφέρθηκαν άψογα και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους.   

Αναλυτικά   

«Η ΑΕΚ είναι ομάδα με ιστορία, αλλά είναι πραγματικά κρίμα που αποτελεί έρμαιο των οικονομικών της προβλημάτων, αποτελώντας μία μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας.   

Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο στην ΑΕΚ μου συμπεριφέρθηκαν άψογα. Η ομάδα κέρδισε ένα τίτλο (Κύπελλο Ελλάδας) έπειτα από εννέα χρόνια. Μου έδωσαν ό,τι περνούσε από το χέρι τους...   

Ηταν μία απόφαση που πάρθηκε κατόπιν καθημερινής σκέψης. Υπέγραψα για δύο χρόνια, αλλά η οικονομική κατάσταση αποτέλεσε τροχοπέδη στην αγωνιστική ανέλιξη της ΑΕΚ. Εφυγαν σημαντικοί παίκτες, η ομάδα δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική απέναντι στον Ολυμπιακό. Αν και αρχικά δεν ήθελα να αποχωρήσω, μετά αναγκάστηκα για να μην είμαι οικονομικά βάρος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που συμμερίστηκε την επιθυμία μου».

Πηγή: Sport-fm.gr