Τον κίνδυνο της μη εκπροσώπησης στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου 2012 αντιμετωπίζει ένα από τα πιο «δοξασμένα» ελληνικά αθλήματα, η ιστιοπλοΐα. Η οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζει η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας λόγω της περικοπής κατά 50%, ετεροχρονισμένα, της επιχορήγησής της από τη ΓΓΑ _ όπως και όλων των ομοσπονδίας «πρώτης κλάσης»_ θέτει εν αμφιβόλω τη συμμετοχή των ελλήνων ιστιοπλόων στα παγκόσμια πρωταθλήματα όλων των ολυμπιακών κατηγοριών τα οποία διεξάγονται στο Περθ αρχές Δεκεμβρίου.  

Η αναχώρηση της αποστολής έχει προγραμματιστεί για τις 18 Νοεμβρίου και μέχρι στιγμής η διοίκηση της ΕΙΟ αδυνατεί να ανταποκριθεί στο κόστος των 120.000 € που απαιτούνται για τη συμμετοχή των ελλήνων αθλητών στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του Περθ που ταυτόχρονα αποτελούν αγώνες πρόκρισης για τους ολυμπιακούς αγώνες του 2012.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Πάνος Μπιτσαξής στη συνάντηση των ομοσπονδιών στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είχε δηλώσει ότι έχει εξασφαλίσει τα χρήματα για την αποστολή στο Περθ, ακριβώς επειδή πρόκειται για αγώνες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς, αλλά μέχρι στιγμής η ΕΙΟ δεν έχει στη διάθεσή της το ποσό προκειμένου να διασφαλίσει τη συμμετοχή των ελλήνων αθλητών στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα.  

Τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της ΕΙΟ αποκάλυψε ο πρόεδρός της κ. Αντώνης Δημητρακόπουλος στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας. Η ηγεσία της ελληνικής ιστιοπλοΐας έχει ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον κ. Μπιτσαξή. Στα αιτήματά της βρίσκεται και η λειτουργία των σχολών προπονητών. Το παράδοξο είναι ότι ενώ τα στελέχη της ιστιοπλοΐας έχουν βρει χρήματα να λειτουργήσουν οι σχολές, η ΓΓΑ το απορρίπτει επειδή σύμφωνα με το Νόμο οι σχολές πρέπει να λειτουργήσουν μόνο με δαπάνες από την Πολιτεία.

Επίσης η ιστιοπλοΐα ζητά την τροποποίηση του Νόμου που δεν επιτρέπει στους προπονητές που έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος να διεξάγουν αγώνες και να μετέχουν σε επιτροπές, έτσι ώστε οι αγώνες να είναι ακόμα πιο σωστοί οργανωτικά και πιο ασφαλείς.  
Πρόβλημα υπάρχει με τους αθλητές των προολυμπιακών ομάδων που αναγκάζονται να παίρνουν άδειες μόνο άνευ αποδοχών με αποτέλεσμα κάποιοι να εγκαταλείπουν το άθλημα και να διαλύονται πληρώματα.Πηγή: tovima.gr