Ευτυχισμένος στον ΟΦΗ δήλωσε ο μέσος των Κρητικών Χόρχε Λόπεθ σε συνέντευξή του στη «Marca». Τόνισε επίσης πως αρχικός στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία αλλά με την εικόνα της κάνει όνειρα για έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Ισπανός μίλησε επίσης για την πολιτική και κοινωνική ζωή στην χώρα.

Αναλυτικά δήλωσε:

«Είμαι ευτυχισμένος στον ΟΦΗ. Βρισκόμαστε στην 5η θέση και ελπίζω ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά. Θα μπορούσα να ανανεώσω για ακόμα μια σεζόν στην Ισπανία, αλλά αποφάσισα ότι είχε τελειώσει η εποχή μου στην ομάδα. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να προσφέρω παίζοντας σε μια ομάδα του εξωτερικού και αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου εκτός Ισπανίας».

Ο Χόρχε Λόπεθ σχολίασε και την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί από την οικονομική κρίση: «Εγώ δεν έχω επηρεαστεί. Έχω δει κάποια γεγονότα επειδή έχουν γίνει κάποιες απεργίες ενώ για λίγες ημέρες έκλεισε τα βενζινάδικα. Όμως η Κρήτη είναι ένα νησί που ζει από τον τουρισμό και όπως φαίνεται δεν επηρεάζεται».

Για την πορεία του στον ΟΦΗ: «Πλέον, χαμογελάω ξανά. Ο στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία αλλά από όσα έχω δει μέχρι τώρα θα μπορούσαμε να ονειρευόμαστε την έξοδο στην Ευρώπη. Εγώ προσωπικά, θέλω να απολαύσω το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό καθώς είναι η πρώτη φορά που φεύγω στα 14 χρόνια της καριέρας μου».

Οσον αφορά, τέλος, το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: «Η superleague είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όμως όχι σαν την Primera Division».

Πηγή: woop.gr